Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Mária Kráľovičová: Konečne komická postava!

„KRÁĽOVIČOVÁ nestarne, starnú len jej postavy,“ hovorí herečka. Zobraziť galériu (2)
„KRÁĽOVIČOVÁ nestarne, starnú len jej postavy,“ hovorí herečka. (Zdroj: Život)

Herečke MARII KRÁĽOVIČOVEJ energia naozaj nechýba. V lete podnikla cestu po Amerike, stále hrá divadlo a najnovšie prijala úlohu v televíznom seriáli. Kde na to všetko berie energiu? Tvrdí, že v práci!

Vitálna herečka doteraz hrala väčšinou veľké dramatické a romantické postavy. „Nebola som komička a chcela som si to vyskúšať. Okrem toho ma lákal mladý kolektív,“ prezradila, prečo rolu prijala. No dodala, že zavážil aj fakt, že jej postava, stará mama Mery, hrá v záhoráčtine: „Režisér a scenárista využil, že som rodená Záhoráčka. A scenár je naozaj vtipný.“ To, že sitkom je takzvaný ľahší žáner, Kráľovičovej neprekáža. „Je to rovnako herecká práca a herec by mal využiť každú šancu,“ myslí si. Hoci – spočiatku si vzala čas na rozmyslenie. Rozhodla sa až potom, čo ju námet oslovil.

Žiadne pokračovanie!

Autor námetu, scenára a režisér Priateliek Stanislav Gurka o seriáli hovorí: „Našimi ambíciami je ponúknuť divákovi dobrú zábavu. Či sa to podarí, rozhodne on.“ Projekt Petra Marcina nevníma ako konkurenciu: „Oba budú mať svoj vysielací čas, iste si nájdu svojho diváka.“ Kolega sa vraj nehnevá ani na to, že mu „prebral“ herečky Martu Sládečkovú a Zuzanu Tlučkovú. Veď Priateľky sú úplne iný príbeh, nemali ambíciu byť pokračovaním Susedov.

Mária Kráľovičová: Konečne komická
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Život)
Štyri generácie

Úlohy pre hlavné hrdinky písali herečkám „na telo”. „Najskôr sme ich vybrali, až potom sa začal písať scenár,“ vraví Gurka. „Chceli sme tam mať generačný rozdiel. Najmä medzi pani Kráľovičovou a Vanesskou Sarközyovou. Ony dve si padli do oka okamžite, sú strojkyne všetkých nástrah na postavy Kamily a Denisy.“

No a ako sa robí s pani Kráľovičovou, ktorá má predsa len 80 rokov? „Sme ňou úplne nadšení!“ nadchýna sa scenárista. „Je z nás najčipernejšia, nikdy ju nevidieť bez úsmevu. Ku každému je milá, udržiava náladu, keď my ostatní možno už na seba aj zazeráme, keď sa nám práca nedarí alebo sme unavení. Ona jediná je schopná prísť ráno na ôsmu, natočiť svoje scény, odísť do divadla na skúšku, vrátiť sa na pľac. Večer odohrá predstavenie v divadle a potom do noci opäť pracuje s nami. A to všetko s úsmevom a so šarmom, žiadny stres a mrzutosť.“ Pri nočnej scéne dokonca herečka predviedla štábu telocvik!

Neúnavná

Je skutočne obdivuhodné, koľko toho táto dáma stihne a zvládne. Aj oveľa mladší by mali problém s takým množstvom práce. Kráľovičová o svojej energii, ktorú má na rozdávanie, hovorí: „Ja sa vybíjaním nabíjam! Som šťastný človek, asi mám šťastné gény či hormóny. Kráľovičová nestarne, len jej hrdinky! Dobrý spánok je môj recept na všetko. A ako relaxujem? Predsa prácou!“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu