Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Paul Newman: Rakovina!

Paul Newman Zobraziť galériu (9)
Paul Newman

LOS ANGELES – Pred dvomi týždňami šokovala svet správa o rakovine Patricka Swayzeho (55) a dnes je tu ďalšia smutná správa. Aj Paul Newman (83), jeden z najznámejších hercov na svete, bojuje s rakovinou!

„Som unavený. Končím s filmom!“ odkázal verejnosti minulý rok v máji. Vtedy nikto netušil, že pravým dôvodom jeho stiahnutia sa je zákerná choroba. Paul Newman už takmer rok navštevuje špičkového onkologického špecialistu. V nemocnici trávi takmer všetok svoj čas. „Je tam často, dokonca niekedy v čakárni aj cvičí. Keď tam bol naposledy, mal fúzy. Jeho manželka Joanne Woodward bola s ním,“ oznámil jeden zo spolupacientov. Minulý týždeň sa Newman nezúčastnil ani akcie, výťažok z ktorej putoval jeho charitatívnej organizácii Hole in the Wall, ktorá pomáha deťom trpiacim rakovinou a vážnymi chorobami krvi.

Podľa informácií amerických médií sa herec už podrobil rozsiahlej lekárskej procedúre. Paul je ale hrdinom nielen filmového plátna. Na otázky, ktoré sa týkajú jeho vážnej choroby odpovedá s vtipom. „Liečim sa na vypadávanie vlasov a pleseň nôh,“ odpovedal redaktorovi denníka New York Post na priamu otázku, či má rakovinu. Potom sa ale trpko usmial a smutne pokrčil ramenami.

Najslávnejšie filmy:
● Mačka na horúcej plechovej strechce (1958)
● Frajer Luke (1967)
● Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)
● Hombre (1967)
● Podraz (1973)
● Sklenené peklo (1974)
● Kvintet (1979)
● Pevnosť Apačov v Bronxe (1981)
● Farba peňazí (1986)
● Záskok (1994)
● Auta (2006)

Zdroj: AHA!


Paul Newman a Elizabeth Taylor vo filme Mačka na horúcej plechovej streche



Paul Newman - muž mnohých tvárí


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu