Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ľstivý komorník: Okradol mŕtvu princeznú Dianu?

Paul Burrell sa nad telom svojej mŕtvej panej vraj zachovala ako hyena. Zobraziť galériu (19)
Paul Burrell sa nad telom svojej mŕtvej panej vraj zachovala ako hyena.

LONDÝN - Bývalý komorník princeznej Diany († 36) čelí obvineniam, že okradol mŕtvolu. Paul Burrell (49) údajne vyhlásil, že po tragickej nehode v parížskej márnici stiahol šperk z prsta princeznej. Svoje tvrdenie vraj môže dokázať testom DNA, lebo na ňom zostali stopy jej krvi. Burrell priznal, že v márnici ukradol aj iné klenoty a dokumenty.

So šokujúcim svedectvom prišiel na súdne vyšetrovanie okolností automobilovej nehody z roku 1997 Michael Faux (44), ktorý bol rok Burrellov asistent. Otec Dianinho priateľa Dodiho († 42) Mohamed Fayed tvrdí, že prsteň bol snubný. Nehodu v parížskom tuneli označuje za výsledok sprisahania kráľovskej rodiny. Tá vraj chcela zabrániť, aby si matka budúceho kráľa vzala moslima. Faux videl, ako Burrell v panike pálil tašku plnú listov s erbom Buckinghamského paláca. Medzi korešpondenciou mohli byť aj listy od princa Philipa.

Všetky záhadne zmizli. Burrell v januári na súde povedal, že Dianine šperky mu odovzdali v márnici uložené v obálke. Ľstivý komorník je na Floride a odmieta sa vrátiť po tom, čo denník Sun získal pásku, na ktorej priznáva, že vo výpovedi zavádzal. Podľa Fauxa komorník o prsteni hovoril ako o snubnom, aj keď išlo o Bulgariho prsteň „priateľstva“.

Princezná Diana pár chvíľ pred smrťou.
Ľstivý komorník: Okradol mŕtvu
Zobraziť galériu (19)
 (Zdroj: Profimedia)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu