Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Artur odkazuje Bartošovej: Mami, už ťa nechcem!

Artur Štaidl Zobraziť galériu (15)
Artur Štaidl

PRAHA - Trauma, z ktorej sa bude krehká detská duša dlho spamätávať. "Mami, zobuď sa," prosí malý Artur Štaidl (11) a trasie svojou mamou Ivetou Bartošovou (42). Tá nereaguje, alkohol je to nedovoľuje. Iveta len nečinne leží v posteli a opito žmurká...

Aspoň takto tvrdo opisuje posledné Arturove dni s matkou blízky priateľ Ladislava Štaidla (62), ktorému sa údajne Artur s otrasným zážitkom zdôveril. Otec je šťastný, že mu súd konečne zveril syna do opatery, a uľavilo sa aj synovi. Ten už vraj k mame nechce ísť. Aspoň teda nie teraz. A Iveta? Z Dubaja, kam sa odišla skryť, posiela odkaz: "Artur, prileť! Ak neprídeš, budem smutná!"

Artur podľa informácií denníka Aha! vie, že bol pridelený otcovi, je v poriadku a s týmto opatrením súhlasí. "Po tom, čo v posledných dňoch s často opitou matkou prežil, je to pre neho vyslobodenie," povedal pre denník Aha! Štaidlov blízky priateľ. Dodal tiež, že Iveta často trávila celé dni opitá v posteli a Artur bol v podstate na všetko sám. Ladislav Štaidl sa opäť odmietol k celej záležitosti vyjadriť. "S ohľadom na Artura sa odmietam o tejto citlivej záležitosti v tlači akokoľvek vyjadriť. Pokiaľ ma niekto v súvislosti s touto kauzou priamo citoval, nenapísal pravdu," oznámil.

Artur išiel tento týždeň v piatok po štyroch dňoch prvýkrát do školy. Dôvodom jeho týždennej absencie bola podľa Štaidlovho okolia obava jeho otca z únosu do Dubaja. Údajne sa obával, že sa Iveta so synom už nevráti a v podstate by nemal šancu zadržať Artura ani na letisku. Utvrdilo ho v tom i vyhlásenie Ivetinho manažéra Ivana Rösslera, ktorý pre médiá vyhlásil, že Iveta Bartošová má len jednosmernú letenku. "Láďa nikdy nebol proti tomu, aby sa Iveta s Arturom stýkala. To platí aj do budúcnosti. Pokiaľ bude Iveta v poriadku a skončí s alkoholom, nebude jej v styku so synom brániť," tvrdí Štaidlov priateľ, ktorý si neželal byť menovaný.

Vyhlásenie Ivety Bartošovej z Dubaja:
"Rozhodnutie súdu, ktoré prebehlo v mojej neprítomnosti a bez môjho vedomia ma veľmi mrzí. Taktiež ma mrzí, že sa ma nikto nesnažil kontaktovať a že som sa nemohla k celej situácii vyjadriť. Nikto ma nekontaktoval ani potom a všetko sa dozvedám až teraz z tlače. Takisto ma mrzí, že sa o sebe dozvedám ďalšie nepravdy. Nie je pravda, že som do Dubaja "utiekla", ale je pravda, že som mala v Dubaji už niekoľko mesiacov dohodnuté spoločné vystúpenie s Danielou Maxovou, ktorá takisto zabezpečila môj pobyt. Len ona a nikto iný. Štvanica, ktorú na mňa usporiadali niektorí novinári, o pár dní urýchlila môj odlet. Nie je tiež pravda, že by sa v Dubaji kvôli mne nekonala nijaká schôdza organizačného štábu už len z toho dôvodu, že žiaden neexistuje. Verím, že po mojom návrate do Prahy budem mať možnosť dať všetko do poriadku a že nájdeme nejaké rozumné riešenie. Tešila som sa, že Artur strávi so mnou v Dubaji svoje školské prázdniny, dokonca má kúpenú letenku. Budem smutná, keď mu to otec neumožní.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu