Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zomrel český herec Petr Haničinec

Petr Haničinec
Petr Haničinec (Zdroj: ČTK)

BRATONICE - Po dlhotrvajúcej ťažkej chorobe zomrel v Bratoniciach vo veku 77 rokov český herec Petr Haničinec. Pohreb by sa mal konať budúci piatok, povedal starosta obce Vladimír Štěrba.

Haničinec hral v mnohých divadelných hrách, filmoch a televíznych seriáloch, napríklad v seriáloch Žena za pultom, či Dobrá voda. Venoval sa aj práci v rozhlase, umeleckému prednesu a dabingu. Svoj hlas prepožičal okrem iného populárnej postave losangeleského policajného poručíka Colomba.

Haničinec sa narodil 15. septembra 1930 v Pardubiciach. Postupne bol členom Východočeského divadla v Pardubiciach a troch scén v Prahe - Divadla E. F. Buriana, Divadla S. K. Neumanna a Divadla na Vinohradoch.

V decembri 1995 bol účastníkom hromadnej dopravnej nehody, v ktorej sa vážne zranil. O šesť rokov neskôr prežil pri vystúpení cievnu mozgovú príhodu, ktorej následky sa podarilo akútnou operáciou odvrátiť.

Za svoju hereckú prácu bol niekoľkokrát ocenený. Okrem iného v polovici 90. rokov dostal cenu za celoživotný dabing a v roku 2000 Cenu Senior Prix 2000 za celoživotnú prácu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu