Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dennis Hopper: Drogy mu takmer vymazali mozog

LOS ANGELES - Meno filmového veterána Dennisa Hoppera má zvuk v Hollywoode už päťdesiat rokov. Väčšinu tohto času však uznávaný herec strávil závislosťou na drogách.

Po 42 rokoch abstinencie priznáva, že mu návykové látky takmer vymazali mozog a zničili telo. Sedemdesiatjedenročný herec a režisér prežil svoju viac než päť dekád trvajúcu kariéru v neustálom opojení drogami a alkoholom. V roku 1983 s návykovými látkami prestal. Bolo na čase, ako sám priznáva, prežil len zázrakom.

Pri spomienke na jeden divoký večierok v Mexiku Hopper prehlásil: "Robil som film, ale nikdy som nedošiel na nakrúcanie. Našli ma nahého, ako behám dookola v džungli. Predtým, na letisku v Mexico City, som si myslel, že som uprostred filmu a vyliezol som na krídlo. Bol som zmyslov zbavený. Bolo to práve v dobe, kedy som sa rozhodol, že je najvyšší čas ísť ústavu. Moja pečeň, moje telo, môj mozog boli úplne zničené."

Podľa svojich slov ku koncu najhoršieho obdobia Dennis vypil denne tridsať pív a dve fľašky rumu. "Zhoršilo sa to tak, že som bral tri gramy kokaínu, aby som sa spamätal a mohol piť ďalej," priznal Hopper.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu