Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Marián Zednikovič skolaboval počas predstavenia!

6. 2. 2007 - 21.15 hod. - Divadlo Astorka Korzo ´90. Zobraziť galériu (5)
6. 2. 2007 - 21.15 hod. - Divadlo Astorka Korzo ´90.

BRATISLAVA - Komédia o materinskej láske v Divadle Astorka Korzo ´90 sa v utorok večer zmenila na obrovskú drámu!

Herec Marián Zednikovič (55), ktorý už niekoľko mesiacov bojuje so zákernou chorobou, totiž skolaboval priamo počas divadelného predstavenia hry Macocha! Hru museli predčasne ukončiť a na miesto privolali sanitku, ktorá herca previezla do nemocnice... Herec, ktorý už niekoľko mesiacov statočne bojuje s rakovinou lymfatických uzlín, sa v utorok večer po dlhšom čase opäť objavil na divadelných doskách! Láska k hereckému povolaniu a úcta k divákom na okamih opäť zvíťazili nad zákernou chorobou. Tá však umelca poznačila už i navonok. Vypadali mu vlasy, opuchla pravá časť tváre, má zmenený hlas. Z hereckých schopností mu však neubrala! Postavu Lucifera v Slobodovej Macoche predvádzal bravúrne aj predvčerom večer.

V poslednej časti hry mu však prišlo zle. Náhle odišiel za oponu, tam stratil rovnováhu a spadol z pódia. Jeho kolegovia - Matej Landl, Vladimír Hajdu a František Kovár - prerušili hru a okamžite mu pribehli na pomoc. Boris Farkaš zatiaľ oznámil divákom v hľadisku: „Žiaľ, predstavenie musí byť predčasne ukončené, jeden z hercov utrpel v zákulisí úraz. Ak je medzi vami lekár, prosím ho, aby prišiel do zákulisia,“ oznámil Farkaš.

Už o desať minút dorazila k zadnému vchodu divadla sanitka. Vyčerpaného herca na nosidlách zdravotníci naložili do sanitky a odviezli do Onkologického ústavu sv. Alžbety. Práve tam sa Zednikovič podrobuje sérii náročných liečebných procedúr. Po polhodine však sanitka opustila onkológiu a herca, ktorý pri páde z pódia utrpel úraz hlavy, zdravotníci previezli do Fakultnej nemocnice v Ružinove. Podľa informácií Nového Času sa herec v noci z utorka na stredu podrobil niekoľkým vyšetreniem hlavy a nadránom bol prepustený do domáceho liečenia.


Marián Zednikovič skolaboval počas
Zobraziť galériu (5)

Kolega Matej Landl (43): Bola to nehoda...



Kolegov Mariána Zednikoviča (55) z Divadla Astorka Korzo ´90 utorková udalosť tiež poriadne vydesila! Mimoriadna udalosť znepokojila aj riaditeľa Divadla Astorka Korzo ´90 Vlada Černého, ktorý osobne navigoval zdravotníkov do zákulisia divadla. Po tom, ako Zednikoviča vyšetrili a prepustili z nemocnice do domácej liečby, sa však všetci upokojili. „Našťastie, nie je to nič vážne,“ domnieva sa Boris Farkaš (52), ktorý hercovi pomáhal medzi prvými. Aj Matej Landl (43) bol v tej chvíli na javisku: „Myslím si, že to bola nehoda. Niečo podobné sa už v minulosti prihodilo inej kolegyni. To, čo sa stalo v utorok večer Mariánovi, sa mohlo stať hocikomu, aj mne,“ myslí si Landl.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu