Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Agent Krowiak či James Bond po slovensky?

Ján Koleník Zobraziť galériu (4)
Ján Koleník

BRATISLAVA - Necelý rok potrebovali tvorcovia nového slovenského filmu City Agent na splnenie svojho sna.

V máji dostal scenárista Paľo Janík nápad nakrútiť film o slovenskom Jamesovi Bondovi a do tímu si vybral televízneho a divadelného režiséra Karola Vosátka, ktorý mal už s touto tematikou skúsenosti a podobný projekt - Agent Krowiak zasahuje - režíroval na divadelných doskách.

Prvá verzia scenára vznikla približne v júni minulého roka a paralelne začali prebiehať castingy na hlavné postavy spolu s produkčnou prípravou. Hlavnej mužskej úlohy sa zhostil čerstvý držiteľ diváckej ceny OTO - Ján Koleník. Podľa režiséra Karola Vosátka bola jeho voľba hlavného predstaviteľa agenta jednoduchá, pretože podľa jeho slov je Ján Koleník na úlohy tohto typu priam stvorený. Náročnejšie bolo vybrať jeho hereckú partnerku. Režisér sa po vyčerpávajúcich castingoch, ktorých sa zúčastnilo viac ako 50 slovenských a českých herečiek rozhodol dať šancu mladej Barbore Žileckej, ktorá sa úlohy zvodkyne ujala s nadhľadom a veľmi presvedčivo.

Celý film sa podarilo natočiť v rekordnom čase a v úplnom utajení. Samotné nakrúcanie bolo odštartované 2.10.2010 a posledný filmovací deň pripadol na 24.3.2011. Film sa nakrúcal prevažne v Bratislave.

Na nakrúcaní sa podieľalo 50 členov štábu, v príbehu účinkovali dve hlavné postavy a približne päťdesiat komparzistov. Nakrúcalo sa pomocou novej technológie - na digitálny fotoaparát, čo je najnovšia technológia, využívaná najmä pri výrobe amerických seriálov. Momentálne sa film strihá, ale nedočkaví slovenskí diváci môžu už o týždeň vidieť prvý teaser na internete. Viac informácií nájdete na www.cityagent.sk


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu