Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Spokojný Pavol Habera: Dostane peniaze za Hostel!

Pavol Habera Zobraziť galériu (2)
Pavol Habera

BRATISLAVA - Konečne! Celé mesiace trvajúci spor medzi americkými tvorcami hororu Hostel a skupinou Team sa dočkal výsledku! Za pesničku Držím ti miesto, úryvok z ktorej odznel v kontroverznej snímke, dostane Pavol Habera (43) a členovia jeho kapely slušnú odmenu! Koľko zinkasuje „kat“ zo SuperStar?

„Zatiaľ sa k tomu nevyjadrím. Je to záležitosť kapely, a ja ako osoba k tomu nemám čo hovoriť,“ zahmlieval tajnostkár Habera odpoveď na otázku, ako sa s filmármi dohodol. Zdroj pracujúci v brandži dlhé roky však Novému Času povedal, že Haberovi sa peniaze ujdú, sotva z nich však zbohatne. „Nebude to veľa, pretože to nie je titulná skladba a nešlo ani o pieseň písanú špeciálne pre tento film. Sumy vyplácané za použitie krátkej časti skladby sa pohybujú v desiatkach tisícov korún.“ Najväčšie sumy inkasuje autor skladby písanej na objednávku k snímke. Výrazne nižšiu časť dostávajú skladatelia hotových pesničiek, ktoré sa pre účely nakrúcania len využijú. A hoci Habera a jeho Team neboli autormi textu ani hudby pretriasanej pesničky, o peniaze úplne ochudobnení nebudú. „Nie sú veľké rozdiely medzi peniazmi, ktoré dostane autor hudby a interpret. Platí však zásada, že honoráre interpretov bývajú v tejto hierarchii najnižšie,“ vysvetlil skúsený znalec podmienok. Skupinu Team vo všetkých obchodných rokovaniach zastupuje Habera.
Spokojný Pavol Habera: Dostane
Zobraziť galériu (2)


Americký režisér Eli Roth na tlačovej konferencii v Prahe pred niekoľkými mesiacmi vyhlásil, že má všetky autorské práva na hudbu vo filme vyrovnané. „Habera dostal dobre zaplatené. Myslím, že sa chce len zviditeľniť. Dostal veľa peňazí, ale asi nie dosť,“ ironicky vtedy poznamenal režisér. „Všetko sa dozviete na tlačovej konferencii už zajtra,“ odkázal včera zvedavcom Habera. Advokátom, ktorý kapelu Team zastupoval v tomto spore, bol Martin Valko, manžel známej slovenskej plavkyne Martiny Moravcovej. Aj jeho zásluhou sa dnes môže Habera tešiť, že mu na konto konečne pribudnú peniaze...

O filme Hostel >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu