Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Habera sa bude súdiť s režisérom Hostelu

Pavol Habera
Pavol Habera

BRATISLAVA - Konflikt medzi hudobníkom Pavlom Haberom (43) a režisérom kontroverzného amerického hororu Hostel Elim Rothom sa vyostruje! Jablkom sváru sa stala pieseň Držím ti miesto, ktorá vo filme zaznela. Režisér tvrdí, že sa na jej použití dohodol s kapelou Team a Haberovi vraj poriadne pomastil vrecká. „Je to lož, na ničom sme sa nedohodli,“ oponuje porotca zo SuperStar. Kto má v tejto slovnej prestrelke pravdu?

„Nič z toho, čo o mne vyhlasuje režisér Eli Roth, nie je pravda. Žiadnu zmluvu som s ním nepodpísal, na použití našej piesne vo filme Hostel sme sa nedohodli. A ak tvrdí, že sa vyrovnal so všetkými členmi kapely, tak to ani nie je možné, pretože skupinu Team vo všetkých obchodných rokovaniach zastupujem ja,“ rezolútne odmieta tvrdenia kontroverzného amerického režiséra najostrejší kat zo speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar.

Americký režisér na tlačovej konferencii v Prahe vyhlásil, že má všetky autorské práva na hudbu vo filme vyrovnané. „Myslím, že pán Habera sa chce len zviditeľniť. Dostal veľa peňazí, ale asi nie dosť,“ ironicky poznamenal režisér. No Habera jeho vyjadrenia rozhodne popiera: „Myslím, že sa nepotrebujem zviditeľňovať. A ak niekto považuje nula korún bez zmluvy a dohody za dostatočnú sumu, tak sa mýli. Možno majú americkí filmári dojem, že ak dostanú súhlas od autorov hudby a majiteľov práv (vtedajší Opus, pozn. red.), tak to je všetko.“

Podľa speváka produkcia filmu bola vopred upozornená, že potrebuje aj súhlas interpreta, teda Teamu. A ten Američania nedostali. Aby líder Teamu očistil meno svojej skupiny a dosiahol zadosťučinenie, už kontaktoval renomované advokátske kancelárie v Dallase a New Yorku. „Budú nás v tejto veci zastupovať, lebo to chcem uviesť na pravú mieru,“ zdôraznil Habera. Jeho advokátom bude Martin Valko, manžel známej slovenskej plavkyne Martiny Moravcovej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu