Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V nádrži s ľadom chce stráviť takmer 2 hodiny!

Ľadový muž Wim Hof
Ľadový muž Wim Hof

HONG KONG - Kým väčšina ľudí by zrejme skončila s vážnymi zdravotnými problémami, Holanďan Wim Hof (51) mrzne dobrovoľne a päť minút v kockách ľadu berie ako rozcvičku. V stredu sa nakrátko predstavil obyvateľom Hong Kongu, aby tak avizoval pokus o prekonanie vlastného svetového rekordu.

Do Guinessovej knihy rekordov sa zapísal už v januári, keď v ľadovom kúpeli vydržal celú hodinu a 44 minút. Na Silvestra chce čas posunúť o ďalších šesť minút.

Hof tvrdí, že jeho výkon si vyžaduje dlhodobú prípravu a silnú koncentráciu: "Keď sa ponáram do ľadovej vody, v skutočnosti veľa nepremýšľam. Je to o psychickej príprave. Nie je to záležitosť jedného dňa, ale mnohých," vysvetlil.

Súčasne zdôrazňuje potrebu kontroly nad telom aj mysľou. "V mozgu máte niečo ako termostat. Nazýva sa hypotalamus. Potrebujem kontrolu vo vnútri hlavy aj smerom k telu. Vtedy budem môcť zostať v ľade hodinu a päťdesiat minút,“ tvrdí.

Hof je už držiteľom deviatich extrémnych rekordov, na severnom póle plával pod ľadom neuveriteľných 57,5 minút a naboso za severným polárnym kruhom bežal dokonca 100 kilometrov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu