Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žena si berie samú seba, nenašla vhodného partnera

Čchen Wej-i
Čchen Wej-i

TCHAJ-PEJ - Tridsaťročná Čchen Wej-i si už nechala nafotiť sériu snímok v bielych šatách s vlečkou, zabezpečila si služby svadobného plánovača a najala banketovú sála, kde usporiada svadobnú hostinu pre 30 priateľov. Ale nikde nie je žiadny ženích. Čchen sa totiž vydá sama za seba, napísala agentúra Reuters.

Úradníčka z Tchaj-peja hovorí, že zatiaľ nestretla muža, ktorý by ju zaujal - a pritom cíti silnejúci tlak spoločnosti, aby sa vydala. Budúci mesiac preto usporiada svadbu sama sebe.

"Tridsať rokov je pre mňa ten najlepší vek. Mám prácu aj skúsenosti, ale nenašla som žiadneho partnera, tak čo mám robiť?" vysvetľuje. "Nie je to tak, že by som bola proti manželstvu. Len dúfam, že sa mi podarí vyjadriť iné poňatie v rámci tradície," dodáva.

Jej plánovaná "samo-svadba", ktorá ju bude stáť 50 000 taiwanských dolárov (cca 1000 eur), už prilákala pozornosť internetovej komunity, kde žne prevažne priaznivé komentáre. "Myslím, že tu čoskoro bude viac takých žien," napísala jedna z užívateliek.

Taiwanské ženy sa vydávajú neskôr a menej často úmerne tomu, ako posilňuje ich ekonomické postavenie. To vyvoláva obavy taiwanskej vlády, ktorá sa bojí poklesu pôrodnosti a následného vplyvu na produktivitu.

"Iba dúfam, že viac ľudí začne mať rado samo seba," hovorí Čchen, ktorá po svadbe pôjde aj na svadobnú cestu do Austrálie - pochopiteľne sama. Vzhľadom na to, že si nemôže nechať samu seba zaregistrovať ako svojho životného partnera, ak časom nájde toho pravého muža, nebude mať problém sa znovu vydať. "Keby som mala stáleho priateľa, neurobila by som to," dodáva. "To by pre neho predsa bola urážka."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu