Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prestanú vyrábať obaly na čipsy, boli príliš hlučné

Muž predvádza hlučnosť ekologického sáčku
Muž predvádza hlučnosť ekologického sáčku

WASHINGTON - Americký výrobca zemiakových lupienkov Frito-Lay takmer úplne prestane baliť jednu značku svojich chipsov do ekologického obalu. Sáčok síce vyniká schopnosťou stopercentne sa rozložiť v prírode, ale je vraj aj neznesiteľne hlučný. Firme si na to sťažovali zákazníci. Informoval o tom denník The Wall Street Journal.

Ľudia si z nových obalov robili žarty aj na internete. Nahrávali videá potvrdzujúce ich hlučnosť a zverejňovali ich napríklad na populárnom serveri YouTube.

"Je to najhlučnejšie vrecúško na svete," hovorí autor jedného z nich. Iné zase zobrazuje mladíka, ktorý vrecúško bez slov dokrčí a veľavravne sa pritom pozerá do kamery.

Predaj zemiačikov značky Sun Chips od uvedenia nových obalov na trh tento rok v januári mesiac po mesiaci klesal. Firma sa tak hlasné sáčky rozhodla stiahnuť. Ponechá ich iba u jednej zo šiestich príchutí týchto chipsov.

"Rozhodli sme sa odpovedať na spätnú väzbu od spotrebiteľov. Zároveň ale stále chceme dať najavo, že si za kompostovateľnými obalom stojíme," povedal hovorca spoločnosti Chris Kuechenmeister.

Firma, ktorá patrí do koncernu PepsiCo, vyvíja nový kompostovateľný obal, ktorý by bol tichší. Podľa The Wall Street Journal sa zatiaľ vývoj ešte neskončil.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu