Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ako maškrtiť a nepriberať

Nočnou morou pre cukrárov je trend štíhlej línie, hovorí Gabika Feretová.
Nočnou morou pre cukrárov je trend štíhlej línie, hovorí Gabika Feretová.

JASENOV - Gabriela Feretová (34) z Jasenova pri Humennom sa cukrárskemu remeslu venuje už od svojich 15 rokov. Vtedy začala pomáhať mame. Aby teraz prerazila medzi konkurenciou, musela staviť na moderné trendy.

"Predtým sa kupovali najmä veľké torty s ťažkými plnkami, ktoré telu dávali poriadne zabrať. Taká bola tradícia," upresňuje cukrárka Gabika. Sýte dobroty objednávali najmä mamičky a babičky pre deti a vnúčatá.

"Mladí však chcú niečo dobré, z čoho nepriberú. Objavila som polotovar, ktorý plnku odľahčí. Má chuť ovocia, ktoré si zvolíte. Zmieša sa so šľahačkou a vytvára podstatne diétnejší krém. Dnes už takto robím aj niekoľkoposchodové svadobné torty. Sú omnoho žiadanejšie ako tie klasické, a hlavne sa z nich tak nepriberá," konštatuje G. Feretová.

Nápor v pečení zažíva pravidelne ku koncu týždňa, keď pripravuje torty na svadby a oslavy. "Nikdy som ich nerátala. Tvary sú rôzne - od klasických cez autíčka, futbalové lopty až po odvážne odhalené časti tela," dodáva. Pri pečení jej pomáha ešte jedna cukrárka. Gabika torty najmä plní a zdobí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu