Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Austrálii padali zo stromov opité papagáje

ilustračné foto
ilustračné foto

SYDNEY - V severoaustrálskom mestečku Palmerston padali zo stromov a z oblohy stovky evidentne opitých papagájov. Pestrofarebné operence prejavovali podľa veterinárov typické známky požitia alkoholu - strácali rovnováhu, padali na zem a neskôr sa schovávali v tme, akoby si liečili "opicu".

"Určite vyzerali ako opité," povedala veterinárka Lisa Hansen z Ark Animal Hospital v Palmerstone. "Padali zo stromov, neboli koordinované, skákali a míňali konáre."

Lekári si nie sú istí, čo spôsobilo tieto symptómy. Podľa jednej z teórií mohli byť príčinou rastliny, ktoré papagáje zjedli, prípadne sa u nich prejavil nový záhadný vírus. V nemocnici mali vždy aspoň 30 vtákov súčasne, pričom každý deň im ľudia prinášali ďalšie a ďalšie, ktoré ležali na lúkach a okrajoch ciest.

Papagáje dostali sladkú ovsenú kašu a čerstvé ovocie. "Potom sedeli na dne klietky s hlavami otočenými nabok, prípadne sa zvalili do rohu, skrývali sa pod papier a ignorovali zvyšok sveta," vysvetlila Hansen a dodala, že opité papagáje sa už v Palmerstone v minulosti objavili, nikdy však nie v takom množstve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu