Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tajomstvo mladistvého úsmevu

O svoj chrup sa treba pravidelne starať
O svoj chrup sa treba pravidelne starať

Nie je nutné, aby ste ošetrovali svoje telo drahou kozmetikou a procedúrami v snahe o zachovanie svojho mladistvého výzoru, ani keď máte po štyridsiatke. Všetci zo skúsenosti vieme, ako krásny úsmev môže privodiť mladistvý výzor komukoľvek!

Je zbytočné vynakladať tisíce na udržiavanie mladistvého výzoru vašej pokožky, vlasov či tela, ak sa bojíte usmiať sa na verejnosti, pretože máte zuby v zlom stave. Zdá sa však, že veľká časť slovenských žien nie je v tomto smere ochotná veľa urobiť.

Podľa nedávneho prieskumu 95% žien vo veku 40 a 59 rokov žijúcich v našej krajine nepovažuje starostlivosť o zuby za súčasť svojej každodennej kozmetickej rutiny. Nie je to len estetický problém, ale aj problém zdravotný, keďže so starnutím môžu ísť ruka v ruke rôzne ochorenia zubov a parodontu (napr. zubný kameň, gingivitída, parodontitída, úbytok ďasien), ktoré ovplyvňujú zdravie celého organizmu.

Vzniku a rozvoju problémov so zubami a ďasnami možno v skutočnosti zabrániť. Náš odborník, MUDr. Irena Lacková, hovorí, že nasledovné rady vám pomôžu urobiť veľa pre zachovanie vášho mladistvého úsmevu a vzhľadu:

1. Znižujte nielen konzumáciu cukru, ktorý je notoricky známy tým, že spôsobuje zubný kaz, ale obmedzte aj kontakt vašich zubov s kyslými látkami, pretože kyselina spôsobuje eróziu zubnej skloviny a stratu vápnika. Ovocné šťavy alebo sýtené nápoje pite cez slamku.

2. Vyhnite sa nadmernej spotrebe jedál a nápojov (napr. kávy či červeného vína), ktoré spôsobujú zmenu farby zubov.

3. Prestaňte fajčiť. Dym obsahuje tisícky toxických látok. Z nich je nikotín známy tým, že spôsobuje zmenu farby zubov, je však menej známe, že aj pri dobrej ústnej hygiene zvyšuje riziko parodontálnych ochorení.

4. Jedzte vyváženejšiu stravu: päťkrát denne si doprajte zeleninu alebo ovocie, pretože antioxidanty, ktoré obsahuje, zohrávajú kľúčovú úlohu pri zachovaní dobrého zdravotného stavu vašich ďasien.

5. Zdravé ďasná udržiavajú aj vaše zuby zdravé: so správnou technikou čistenia zubov a s použitím vhodnej zubnej pasty si dokážete zachovať vaše zuby a ďasná zdravé a nepoškodené.

6. Pravidelne chodievajte na prehliadky k vášmu zubnému lekárovi. Taktiež mu nezabudnite povedať, aké lieky užívate, pretože niektoré prípravky môžu ovplyvňovať zdravotný stav vašich zubov a ďasien.

 

Dnes sú k dispozícii rôzne nástroje, ktoré nám pomáhajú predchádzať starnutiu a ochoreniam zubov a ďasien. Jedným z nich je zubná pasta Signal anti-age, ktorá vďaka svojim zložkám pomáha účinne bojovať proti piatim prejavom starnutia zubov a ďasien.

Sérum s obsahom vápnika chráni zubnú sklovinu pred škodlivými účinkami kyselín a udržiava tak zuby silné a žiarivé. Vitamín E, ktorý je známym antioxidantom, ochraňuje zuby pred voľnými radikálmi a podporuje zdravie ďasien. Antibakteriálny citran zinočnatý poskytuje ochranu ďasien a citran draselný pomáha znižovať citlivosť zubov a ďasien. Žiarivosť a belosť Vašich zubov pomáha obnovovať oxid kremičitý, ktorý odstraňuje nečistoty zo zubov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu