Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Najsexi prízvuk majú údajne Íri

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Najzmyselnejší a najsexi tón hlasu majú Íri. Tento fakt vyplýva z ankety realizovanej britskou spoločnosťou OnePoll na vzorke 5 000 žien.

Na druhom mieste sa umiestnili taliani a ďalej škóti, ktorých prízvuk sa preslávil najmä vďaka hercovi Seanovi Connerymu. Za ním v rebríčku nasleduje francúzsky prízvuk, ktorý podľa spoločnosti OnePoll stratil na svojej popularite, pravdepodobne "kvôli Nicolasovi Sarkozymu". Medzi najlepšou desiatkou sa umiestnil aj austrálsky, anglický, švédsky či španielsky prízvuk. V ankete sa dokonca priemerne tri z piatich žien priznali, že sa niekým nechali zviesť iba preto, že im jeho prízvuk pripadal "sexy".

Na druhej strane, iba pred pár mesiacmi britský zvukový inžinier Shannon Harris vyvinul vedecký vzorec na ľudský hlas, ktorý sa môže považovať za "perfektný a atraktívny". Výsledky ukazujú, že aby reč znela zvodne, musí osoba vyslovovať maximálne 164 slov za minútu a dodržiavať medzi vetami prestávky trvajúce 0,48 sekundy. Navyše frekvencia zvuku by sa mala pohybovať medzi 34,5 a 12,2 hertzami. Informáciu zverejnil internetový portál muyinteresante.es.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu