Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zatkli muža, ktorý mal 86 žien a 107 detí

ABUJA - Polícia v severnej Nigérii zatkla moslimského kazateľa, ktorý má 86 manželiek a 107 detí. Muža obvinili z porušenia islamského zákona o manželstve, ktorý povoľuje mužom iba 4 manželky.

84-ročného Mohammeda Bella Masabu zatkli v pondelok na základe nariadenia severonigérijského súdu, povedal v utorok policajný hovorca Richard Oguche. Kazateľa zatkli za "porušenie islamských zákonov", povedal Oguche pre agentúru AP. Masaba tvrdí, že boh mu povolil udržiavať takú veľkú rodinu. "Muž, ktorý by mal 10 žien, by odpadol a zomrel. No mne dal silu Alah, a preto ich môžem mať až 86."

Približne polovica zo 140-miliónovej populácie Nigérie sú moslimovia. Z 36 federálnych štátov krajiny v 12 platí islamské právo šaríja. Nigérijská sekulárna vláda, ktorá kontroluje národné bezpečnostné sily, však nepovoľuje zavádzanie tvrdých telesných trestov podľa šaríje. Analytici tvrdia, šaríju zaviedli moslimovia na severe Nigérie z politických a náboženských dôvodov v snahe ukázať, že sekulárne súdy neuspeli v zastavení kriminality.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu