Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pápež František si už takmer 35 rokov zakazuje sledovať televíziu: Poriadne pikantný dôvod!

Pápež František Zobraziť galériu (2)
Pápež František (Zdroj: SITA/AP)

VATIKÁN – Pápež František povedal, že televíziu nepozeral takmer tridsaťpäť rokov. Dôvodom je vulgárny a pikantný obsah, ktorý podľa jeho slov kňaz nemá pozerať. Všetko spustil jeden incident, pri ktorom náhodne narazil na šou pre dospelých.

Najvyšší veľkňaz povedal, že 15. júla 1990 sledoval televíziu v salóniku s ostatnými kňazmi. „Vysielali niektoré scény, jemne povedané, pre dospelých. Nič pikantné, samozrejme, ale keď som sa vrátil do svojej izby, povedal som si: ‚Kňaz sa nemôže pozerať na také veci‘. A tak som sa nasledujúci deň počas omše na sviatok Madony del Carmelo zaprisahal, že už nikdy nebudem pozerať televíziu,“ uviedol pápež František, píše denník Daily Star.

Na snímke pápež František počas modlitby Anjel Pána
Zobraziť galériu (2)
Na snímke pápež František počas modlitby Anjel Pána  (Zdroj: TASR/AP (AP Photo/Alessandra Tarantino))

Zároveň prezradil, že jedna z posledných vecí, ktoré poriadne sledoval v televízii, bol pád Berlínskeho múru v roku 1989. Vo svojej novej knihe s názvom „Life: My Story Through History“ pápež František uviedol, že existuje niekoľko výnimiek z jeho dobrovoľne uloženej sankcie. Tam však nepatrila ani korunovácia kráľa Karola III. „Len veľmi príležitostne si dovolím sledovať televíziu: napríklad, keď zložil prísahu nový prezident, alebo som sa raz krátko pozeral, keď došlo k havárii lietadla,“ uviedol.

Televíziu si údajne zapol aj kvôli nedeľnej omši, keď sa liečil v univerzitnej nemocnici Gemelli v Ríme. „Ale nesledoval som napríklad korunováciu Karola III., nového britského kráľa, ani mnohé iné dôležité svetové udalosti. Nie z pohŕdania, ale preto, že som zložil sľub,“ dodal.

Viac o téme: Pápež FrantišekTelevízia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu