Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bizarný sociálny experiment: Desať chlapcov a dievčat zostalo v dome bez dozoru! Keď uvidíte, čo vyviedli...

(Zdroj: YouTube/RealStories)

HERTFORDSHIRE – Sociálny experiment vysielaný na televíznom kanáli Channel 4 v roku 2002 ľudí zaujal a šokoval zároveň. Predstavil najprv desiatich chlapcov a následne desať dievčat, ktoré zostali týždeň bez dozoru v dome. Matka jedného z chlapcov ľutuje, že svojmu synovi dovolila zúčastniť sa.

Desať chlapcov vo veku 11 až 12 rokov žilo v obrovskom dome v anglickom Hertfordshire päť dní s kamerovým štábom. Dom a záhrada boli plné hračiek, kníh, spoločenských hier, nezdravého jedla a sýtených nápojov, ako aj prísad do výdatných jedál. Po odvysielaní v roku 2002 rýchlo nasledoval ďalší experiment, ktorý sa uskutočnil so skupinou desiatich dievčat. Nie je žiadnym prekvapením, že výsledky týchto sociálnych experimentov boli odlišné.

Chlapci sa rozhodli rozdeliť do skupín a zničiť všetko v dome, pričom žili zo sýtených nápojov a nezdravého občerstvenia. Jeden z chlapcov, Michael, bol v jednom momente dokonca priviazaný k stoličke na záhrade. Dievčatá boli stelesnením organizovaného chaosu. Niektoré z nich sa ujali toho, že budú kuchárkami a upratovačkami v dome, zatiaľ čo iné organizovali módne prehliadky a nočnú zábavu.

Aj keď sa publikum na tejto šou zabávalo, mnohí kritizovali hlavnú myšlienku sociálneho experimentu, a síce nechať deti osamote na taký dlhý čas. V rozhovore pre denník Mirror v roku 2009 Ruth Lewisová, mama jedného z chlapcov menom Sam, prehovorila o relácii. „Tá šou bola strašná. Keby som sa mohla vrátiť v čase, nedovolila by som mu zúčastniť sa. Bol to chaos,“ povedala. „Keď som pozerala novú šou, nemohla som uveriť, že som také niečo urobila svojmu synovi. Bolo hrozné to znova sledovať. Pre dieťa je toho v takom veku strašne veľa,“ dodala.

Sam, v čase rozhovoru 19-ročný, dodal: „Každý chlapec by takejto príležitosti povedal áno, ale to neznamená, že je to správna vec. Nikdy v živote mi moja mama nechýbala viac.“ Sam priznal, že celé účinkovanie v sociálnom experimente bol jeden veľký deprimujúci chaos. „Dom sa rozdelil na dva gangy a vypukla vojna. To miesto bolo zničené a hanbím sa povedať, že som sa dokonca zmenil na tak trochu chuligána,“ prezradil Sam.

Viac o téme: Sociálny experiment
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu