Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Odborníci tvrdia, že už čoskoro odhalíme, čo sa stane po smrti: Duchovia sú skutoční, TOTO je dôvod

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Poprední odborníci na zážitky blízke smrti počítajú s tým, že čoskoro zistíme, čo sa stane, keď zomrieme. To znamená, že by sme mohli objaviť duchov alebo iné nadprirodzené entity. Niektorí odborníci sa totiž domnievajú, že zo všetkých zosnulých sa stanú duchovia.

Sam Parnia, jeden z popredných svetových odborníkov na zážitky blízke smrti a špecialista na resuscitáciu, verí, že čoskoro zistíme, čo sa stane, keď zomrieme. Študoval ľudí, ktorí utrpeli zástavu srdca a tvrdia, že videli povestné svetlo na konci tunela. Parnia uviedol, že je pravdepodobné, že naše vedomie v skutočnosti nie je súčasťou nášho mozgu a nezomrie, keď zomrieme.

Odborníci tvrdia, že už
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Myslím, že o 50 alebo 100 rokov objavíme entitu, ktorou je vedomie,“ prezradil pre britský denník Daily Star. Parnia počíta s tým, že pacienti by si mohli zachovať vedomie aj po smrti. Ostatní odborníci tvrdia to isté. Jimo Borjiginová, profesorka neurológie na University of Michigan, tiež tvrdí, že súčasné štúdie ukazujú, že počas smrti sa deje viac, ako si plne uvedomujeme.

V jednej štúdii dokonca našla dôkazy o elektrickej aktivite v mozgu po smrti. „Verím, že to, čo sme našli, je len špičkou obrovského ľadovca. To, čo je stále pod povrchom, je úplný popis toho, ako vlastne umieranie prebieha,“ prezradila. Podľa prieskumov jeden z 10 ľudí tvrdí, že má skúsenosť so zážitkom blízko smrti, ktorý spôsobila zástava srdca alebo podobná udalosť. To je zhruba 800 miliónov ľudí na celom svete, ktorí nazreli do posmrtného života.

Viac o téme: DuchSmrťVedomiePosmrtný zážitok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu