Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pozor na to, čo zdieľate na sociálnych sieťach: Mladík ukázal, ako ľahko môžu iní zistiť, kde presne sa nachádzate

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – TikTokerka známa ako Ayame sa naučila, že na to, aby vás ľudia mohli vystopovať z príspevku, netreba veľa. Potvrdil jej to iný tvorca obsahu známy ako Yuval The Terrible, ktorý na základe jej videí zistil nielen to, v ktorom hoteli sa nachádza, ale aj v ktorej izbe je ubytovaná.

Yuvalovo video bolo reakciou na príspevok od Ayame, v ktorom zdieľala recenziu na izbovú službu v hoteli, v ktorom bola ubytovaná. Ayame vo videu neprezradila názov hotela, ale predviedla niekoľko prvkov izby a podelila sa o misku gréckeho jogurtu, objednávku údeného lososa a miešaných vajíčok. Napriek tomu, že to môže pôsobiť neškodne, ukázalo sa, že jej video obsahovalo všetky indície potrebné na to, aby Yuval zistil, v ktorom hoteli a izbe je ubytovaná.

Yuval vysvetlil, že prvou indíciou bola veľmi špecifická objednávka gréckeho jogurtu s bobuľovým kompótom. „Rozhodol som sa vyhľadať hotely s bobuľovým kompótom v raňajkovom menu,“ povedal. Napokon zistil, že Ayame je ubytovaná v jednom z piatich hotelov v Londýne. Keď si prešiel raňajkové menu všetkých hotelov, uvedomil si, že v ponuke je len jeden, ktorý obsahuje bobuľový kompót a údeného lososa s miešanými vajíčkami.

Yuval sa tam však nezastavil. Po tom, čo zistil, v ktorom hoteli Ayame bývala, použil indície z jej okolia, aby presne zistil, ktorá izba je jej. Čelo postele, tapetu a kresbu v Ayameinom videu priradil k obrázku jednej z izieb na webovej stránke hotela a využil pohľad z jej okna, aby výber zúžil na jednu konkrétnu izbu.

Netreba dodávať, že Yuvalove dedukčné schopnosti vyvolali u divákov hrôzu. Sama Ayame predtým opísala jeho video ako šialené a povedala, že už nikdy nebude zverejňovať recenzie izbovej služby. Ostatní používatelia TikToku uviedli, že Yuval môže byť nebezpečný. Niektorí ho dokonca prirovnali k Joeovi Goldbergovi zo seriálu vysielanom na Netflixe s názvom „You“, hoci iní priznali, že na nich jeho schopnosti zapôsobili.

Viac o téme: BezpečnosťSociálne sieteStalker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu