Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Incident ako z nočnej mory: Odpad z vesmírnej stanice preletel strechou domu, takmer zabil dieťa! Desivé FOTO

(Zdroj: X/Alejandro0tero)

FLORIDA – Alejandro Otero verí, že Medzinárodná vesmírna stanica (ISS) v Japonsku zhodila hromadu vesmírneho odpadu, ktorá pretrhla strechu a preletela dvoma poschodiami jeho domu. Odpad takmer zasiahol jeho syn. Muž sa podelil o fotografie z hrôzostrašného incidentu.

V piatok 8. marca 2024 o 14:34 zdieľal Alejandro na sociálnej sieti X fotografie a videá poškodenia, na ktorých bola rozbitá strešná krytina a diera v strope. Astronóm a astrofyzik Jonathan McDowell zareagoval na Alejandrov príspevok a vysvetlil, že išlo paletu EP-9 plnú použitých batérií. „Paleta s vybavením EP-9 sa vrátila o 1929 UTC [14:29 floridského času] nad Mexický záliv medzi Cancúnom a Kubou. Bolo to v súlade s predchádzajúcou predpoveďou, ale trochu na severovýchod od ‚najpravdepodobnejšej‘ trajektórie,“ uviedol McDowell v reakcii na Alejandrov príspevok.

Michelle Hanlonová, výkonná riaditeľka Centra pre právo ovzdušia a vesmíru na Univerzite v Mississippi, podľa denníka Metro povedala: „Ak ide o ľudsky vyrobený vesmírny objekt, ktorý do vesmíru vypustila iná krajina, čo spôsobilo škody na Zemi, táto krajina by bola za spôsobenú škodu plne zodpovedá.“

Alejandro priznal, že ním incident otriasol. „Nemohol som tomu uveriť – aká je šanca, že niečo dopadne na môj dom takou silou, že spôsobí toľko škody? Samozrejme som veľmi vďačný, že sa nikomu nič nestalo,“ uviedol. Predstavitelia NASA pre portál Ladbible uviedli, že objekt vyzdvihli u majiteľa doma a čo najskôr ho zanalyzujú v Kennedyho vesmírnom stredisku NASA na Floride, aby určili jeho pôvod. „Viac informácií bude dostupných po dokončení analýzy,“ dodali.

Viac o téme: ISSNASAVesmírny odpad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu