Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kanibali prezradili, ako chutí ľudské mäso: Je trpkejšie a silnejšie ako... Len pre silné žalúdky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA - Asi nie je úplne v poriadku, ak ste niekedy pomysleli na to, ako chutí ľudské mäso. Pozitíva správa je, že sa nemusíte stať kanibalom, aby ste to zistili. Niektorí ďalší kanibali sa rozhodli podeliť o svoje vedomosti so zvyškom sveta.

V televíznom rozhovore v roku 2007 nemecký kanibal Armin Meiwes povedal, že ľudské mäso chutí ako bravčové, ale je trochu trpkejšie a silnejšie, informuje nemecký časopis Der Spiegel. To však bolo po tom, čo Meiwes bernský steak osmažil so soľou, korením, cesnakom a muškátovým orieškom a podával ho s kroketami, ružičkovým kelom a omáčkou zo zeleného korenia. Cestovateľ William Seabrook vo svojej knihe „Jungle Ways" uvádza, že mäso chutí skôr ako teľacie než bravčové.

Seabrook podľa britského denníka Daily Mail chuť ľudského mäsa opísal ako plne vyvinuté teľacie mäso. „Zároveň sa nepodobalo žiadnemu inému mäsu, ktoré som kedy ochutnal. Žiadna osoba s bežnou, normálnou citlivosťou by to od teľacieho mäsa nedokázala rozoznať. Bolo jemné, bez akejkoľvek inej ostrej alebo veľmi charakteristickej chuti, akú má napríklad koza, vysoká zver a bravčové mäso."

Bill Schutt sa podrobil tomuto experimentu pri písaní svojej knihy s názvom „Kanibalizmus" a uviedol, že s jeho chuťou mal úplne iné skúsenosti. V rozhovore pre časopis Scientific American autor vysvetlil, že navštívil manželský pár žijúci v meste Plano v Texase, ktorý pripravoval placenty na rôzne spôsoby. Jeho manželka jedla svoju vlastnú placentu a tvrdila, že sa cítila omnoho lepšie.

Kanibali prezradili, ako chutí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Pýtali sa ma, ako ju chcem pripraviť - buď tex-mex alebo osso bucco," pokračuje Schutt. „Keďže som polovičný Talian, vybral som si placentu Italiana. Veľa ľudí tvrdilo, že chutila ako bravčové alebo teľacie mäso. Mne nepripomínala ani jedno z toho,“ uviedol ďalej. V každom prípade sa z toho vykľulo prekvapivo chutné jedlo, usúdil Schutt. „Poviem vám, zjedol som všetko. Je to niečo, na čo nikdy nezabudnem," dodal.

Viac o téme: KanibalizmusĽudské mäso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu