Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Fitness odborníčka ukázala jednoduché cvičenie pre ženy po menopauze: Zbaví vás brušného tuku, skúste to!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - TikTokerka známa ako Menopause With Siobhan často zverejňuje tipy na cvičenie a stravovací režim pre ženy po štyridsiatke. Jedným z najpopulárnejších videí tejto Britky je jej ukážka aktivity, ktorá sa zameriava na odbúravanie brušného tuku.

Fanúšička fitness a TikTokerka známa ako Siobhan tvrdí, že pozná jednoduchý a účinný trik na redukciu brušného tuku. Ženy, ktoré sú príliš zaneprázdnené a majú minimum voľného času, navyše poteší skutočnosť, že ide o cvičenie, ktoré im zaberie iba desať minút. „Pre začiatočníkov je to skvelé, aj keď ste roky necvičili!“ presviedča Siobhan pochybovačov. V 10-sekundovom videu stojí na jogovej podložke s nohami od seba. Prsty má prepletené, keď zdvíha pravé koleno k ľavému lakťu a zároveň krúti trupom. Divákom odporúča precvičovať obidve strany v rozsahu 30 sekúnd a proces zopakovať trikrát. „Je to úžasné. Len tak ďalej,“ nadchýna sa jedna z komentujúcich. „Urobila som to raz a som zadýchaná,“ priznala sa ďalšia. „Výborne, zvládla si to,“ odpovedala Siobhan. „Bude to ľahšie,“ dodala.

@menopausewithsiobhan Ladies off a certain age 😍 Flatten that belly with this fast routine you can do at home. All you need is 10 minutes every morning. This beginner workout is great even if you haven’t exercised in years! #weightloss #homeworkout #loseweight #getfit #bodytransformation #fitness #beginnerworkout #over50women #over50andfabulous ♬ Maniac (Flashdance Version) (Re-Recorded / Remastered) - Michael Sembello

Ženy počas menopauzy často trpia návalmi horúčavy, nočným potením, suchosťou pošvy, depresiami, priberaním na váhe a ďalšími frustrujúcimi stavmi. Namiesto bokov a stehien naberajú objem najmä v brušnej oblasti. Ide o výsledok hormonálnych zmien, úbytku svalovej hmoty, spomaleniu metabolizmu a genetiky. „Zmeny v životnom štýle, ktoré som urobila, aby som sa dostala späť do čiernych nohavíc, si vyžiadali viac času a tvrdej práce, ako to bolo v mojich mladších časoch. Pomaly to funguje, ale prínos pre moje zdravie stojí za to,“ uviedla pre portál Today registrovaná dietologička Kristin Kirkpatricková.

Odborníci na výživu odporúčajú ženám v menopauze vyhýbať sa niektorým potravinám, aby predišli ukladaniu tuku v brušnej oblasti a udržali si štíhly pás. Lekár a špecialista na obezitu Nick Fuller z Univerzity v Sydney však uviedol, že nie je možné zamerať sa na redukciu tuku iba v jednej oblasti tela. „Je to mýtus. Nemôžeme kontrolovať, kde naše telo stráca tuk, ale môžeme dosiahnuť výsledky v konkrétnych oblastiach tým, že sa zameriame na celkový úbytok tuku,“ vysvetlil pre portál The Conversation.

Viac o téme: BruchoChudnutieCvikMenopauza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu