Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Takýto bizarný pár ste ešte nevideli: Pozrite, za koho sa vydala žena! Ľudia sa obávajú o našu budúcnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - V súčasnosti sa čoraz častejšie hovorí, že v dvadsiatom prvom storočí nie je nič nemožné, ani pri voľbe životného partnera. Dôkazom je aj prípad umelkyne Alicie Framisovej, ktorá sa rozhodla zosobášiť s holografickým partnerom. Vytvorila si ho sama podľa vlastných predstáv za pomoci umelej inteligencie (AI).

Španielska umelkyňa Alicia Fremisová si prostredníctvom umelej inteligencie (AI) vytvorila ideálneho manžela podľa údajov z predchádzajúcich vzťahov a pomenovala ho AiLex. Ich sobášny obrad v Rotterdame predstavuje spojenie ľudských vzťahov a technológie. Používateľ známy ako AI Councillor zdieľal na Instagrame video, na ktorom trávi dvojica spoločné chvíle. Spolu jedia, pričom žena hologramu povedala, že do jedla pridala sladké zemiaky. Neskôr na videu vidieť, ako niečo vyťahuje z chladničky, zatiaľ čo partner umýva riad. Keď sa jej opýtal, ako sa jej darí, odpovedala, že dobre.

Podľa správ je táto dvojica známa ako „hybridný pár“. Na príspevok reagovalo niekoľko používateľov. Jeden z nich šokovane uviedol: „Ako holografická osoba umýva riad!“ Ďalší napísal: „Hádam je to jediná možnosť, ktorá nám zostala!“ Tretí vtipne doplnil: „V budúcnosti budú mať holografické deti.“ Štvrtý napísal: „Vidím, že je z nej už unavený.“ Zopár ďalších používateľov sa domnieva, že takáto budúcnosť čaká všetkých.

Fremisová dokonca na svojom účte zdieľala viacero správ, v ktorých tvrdila, že sa za svojho partnera vydala. Aktualizovaný bol aj jej životopis, kde je uvedené, že je prvou ženou, ktorá sa zosobášila s hologramom. Toto manželstvo vyvoláva hlboké obavy, akým smerom sa vyvíjajú ľudia a umelá inteligencia. Takéto spojenie spochybňuje naše predstavy o osamelosti, spoločenskosti a základnej povahe ľudských vzťahov v technologicky vyspelej spoločnosti, ako aj o emocionálnych hĺbkach, ktoré možno dosiahnuť v interakcii s AI.

Viac o téme: SvadbaHologramUmelá inteligenciaPár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu