Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Horor v Česku: Kňaz si odrezal penis, našli ho v kaluži krvi! Šialený dôvod znetvorenia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Farníkov z juhočeskej obce zaskočil prípad kňaza, ktorý trpel kliešťovou encefalitídou. Podľa miestnych médií sa duchovný necítil dobre. Všetko vyvrcholilo vo chvíli, keď sa nedostavil na vopred dohodnutú schôdzku. Zdravotníci ho našli v kaluži krvi.

Kňaz v obci v Českobudějovickom kraji si nožom odrezal vlastný penis po tom, ako ho uhryznutie kliešťom dohnalo k psychóze. "Nevieme presne, čo sa stalo, pravdepodobne to bol zdravotný problém," povedal pre Novinky.cz generálny vikár českobudějovického biskupstva David Henzl. 

Horor v Česku: Kňaz
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Miestni obyvatelia si uvedomili, že niečo nie je v poriadku, keď sa nemenovaný duchovný nedostavil na vopred dohodnuté stretnutie. Starostka obce preto kontaktovala záchranárov, ktorí kňaza našli ležať v bezvedomí a v kaluži krvi s odrezaným penisom. Následne ho previezli na miestnu pohotovosť, kde sa zistilo, že utrpel aj poranenia genitálií. Pre zhoršujúci sa stav bol pacient uvedený do indukovanej kómy a napojený na ventilátor, na ktorom zostal desať dní, informoval Daily Mail. Kvôli tomu lekári nedokázali zistiť, čo sa stalo. U muža však odhalili centrálne poškodenie nervového systému, ktoré sa zdá byť vírusového pôvodu.

Henzl uviedol, že kňaz trpel kliešťovou encefalitídou, čo je opuch mozgu spôsobený chorobou prenášanou kliešťami. V pokročilých štádiách môže tento stav vyvolať zmeny osobnosti a dokonca aj psychózu. Podľa Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb patrí Česká republika ku krajinám s najvyšším výskytom kliešťovej encefalitídy v Európe. Naši susedia ročne zaznamenávajú 500 až 1000 prípadov. Riziko je obzvlášť veľké v Juhočeskom kraji, kde k incidentu došlo. Polícia preto vylúčila cudzie zavinenie.

Viac o téme: KliešťKňazPenisKliešťová encefalitídaPsychóza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu