Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na sociálnych sieťach sa objavujú videá ZOMBIE jeleňov: Opadávajúce časti tela a tie oči, hrôzostrašné!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

YELLOWSTONE – Odborníci varujú pred vypuknutím novej pandémie, ku ktorej môže dôjsť ku kontaktu s nakazenými jeleňmi. Niektoré zvieratá údajne trpia takzvanou zombie chorobou. Na sociálnych sieťach sa začínajú objavovať strašidelné videá.

Na sociálnych sieťach sa začali objavovať hrôzostrašné videá jeleňov z Yellowstonu, ktoré majú neprítomný pohľad, biele oči či z nich dokonca opadávajú časti tela. Príčinou tohto strašidelného úkazu je chronická choroba chradnutia (CWD), často nazývaná ako zombie choroba jeleňov. Choroba sa prenáša aj medzi ostatné zvieratá. Vedci najnovšie varujú, že toto ochorenie našli vo viac ako 800 vzorkách jeleňov, jeleňov amerických a losov v americkom štáte Wyoming a môže sa šíriť aj u ľudí.

@nature.resilience0

Could this zombie deer disease be the beginning of a zombie apocalypse? 😱 • •🎥 : @comfyknowledge • Comment “survive” below ⬇️ if you want to receive free weekly newsletters on survival tips!🔥 ————————— Follow @nature.resilience daily nature content‼️

♬ original sound - nature.resilience

Mnohí používatelia sociálnych sietí zverejňujú videá postihnutých zvierat. „Rok 2023 bol dosť. A ty mi hovoríš, že budeme mať zombie apokalypsu?“ pýta sa jedna z TikTokeriek vo videu, ktoré zachytáva zdevastovaného jeleňa so spadnutou polovicou tváre. Ďalej poukázala na najnovšie varovania odborníkov o tom, že tento vírus sa môže preniesť na ľudí. „Viem, že ste toto počuli už predtým, je to známe a ja viem, kde ste to počuli,“ uviedla ďalej žena a dodala, že v roku 2019 vedci spomínali zoonotický vírus. Tento vírus sa v tom čase preniesol zo zvierat na ľudí a spôsobil pandémiu.

 

Odborníci varujú, že CWD by sa mohla čoskoro stať katastrofou a vyzvali vlády na celom svete, aby sa pripravili na možnosť rozšírenia ochorenia. Výskumník CWD Cory Anderson pre The Guardian povedal: „Prepuknutie choroby šialených kráv v Británii poskytlo príklad toho, ako sa celý svet za jednu noc môže zblázniť, keď nastane prenos vírusu z dobytka na ľudí. Hovoríme o možnosti, že sa niečo podobné stane. Nikto nehovorí, že sa to určite stane, ale je dôležité, aby boli ľudia pripravení.“

Viac o téme: ChorobaPandémiaJeleneZombie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu