Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

HLAVOLAM poriadne potrápi vaše mozgové závity: Uhádnete, ktorá nádoba sa naplní ako prvá?

(Zdroj: X/quiz_riddles)

LONDÝN - Venovať niekoľko minút denne hlavolamom či logickým hádankám pomáha zlepšiť pamäť a kognitívne schopnosti. V najnovšom hlavolame poriadne potrápite svoje mozgové závity. Vašou úlohou bude zistiť, ktorá nádoba sa naplní ako prvá. Má to však háčik.

Na sociálnej sieti X sa objavil nový hlavolam, ktorý precvičí váš mozog. Obrázok ukazuje spletité bludisko vodovodných potrubí a nádrží. Musíte zistiť, ktorá nádoba sa naplní ako prvá. Je však potrebné brať do úvahy rôzne blokády a otvory, cez ktoré sa voda môže vyliať. Nie je to teda také jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Skúsite to?

Správna odpoveď

Ak ešte nemáte výsledok, nasledujúce riadky zatiaľ nečítajte, pretože obsahuje správnu odpoveď. Nádrž, ktorá sa naplní ako prvá, má číslo 13. Mnohí to uhádli správne, viacerí ale tvrdia, že ako prvá sa naplní nádoba 10. Ak sa ale pozriete pozorne na potrubia na nádrži 8, zistíte, že to, ktoré vedie priamo do nádrže 10, je zablokované. Rovnako je zablokované aj potrubie vedúce k nádrži 9. Správne tak vychádza, že ako prvá sa naplní nádrž číslo 13. 

Viac o téme: HádankaHlavolam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu