Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muž dostal infarkt a skončil v kóme: Po prebudení vyhral v lotérii! A o rok neskôr sa stalo niečo ešte šialenejšie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube/90sWrestlingBoy)

MELBOURNE - Austrálčan vyhral auto a v prepočte viac ako stotisíc eur. Dvakrát za sebou si kúpil víťazný žreb. Toto impozantné šťastie ho postretlo krátko po tom, ako sa prebral z kómy. Prezradil, že si celú záležitosť uvedomil až vo chvíli, keď sa o jeho príbeh začali zaujímať médiá.

Bill Morgan, ktorý v tom čase býval v karavanovom parku na predmestí Melbourne, si koncom 90. rokov kúpil stierací žreb. Vyhral Toyotu Corolla v hodnote 30 000 austrálskych dolárov (vyše 18 000 eur). Jeho úspech upútal pozornosť miestnej televíznej stanice. Producenti oslovili Billa, aby sa podelil o svoj príbeh a požiadali ho, aby víťazstvo zopakoval s novým stieracím žrebom.

Austrálčan súhlasil, vďaka čomu vyhral obrovskú sumu peňazí. "Práve som vyhral 250 000 dolárov (cca 151 000 eur). Nežartujem," uviedol. Video jeho neuveriteľného úspechu sa v priebehu rokov stalo mnohokrát virálnym. Jeho výhry sú ešte neuveriteľnejšie vzhľadom na to, čo im predchádzalo. Auto aj peniaze získal Morgan len pár mesiacov po tom, ako sa prebral z kómy.

Asi rok pred prvým víťazstvom, v júni 1998, sa Billovi na štrnásť minút zastavilo srdce, no zdravotníci ho zázračne dokázali oživiť. Na viac ako dva týždne skončil v kóme. Keď sa vrátil ku svojmu bežnému životu, kúpil si svoj prvý stierací los. Keď vyhral druhýkrát, bol taký ohromený, že vyhlásil: "Myslím, že dostanem ďalší infarkt." O svojom úspechu hovoril aj pre Daily Mail v roku 2020. "Bolo to neuveriteľné; dvanásť mesiacov predtým, ako som vyhral, sa moje srdce zastavilo a môj život sa na 14 minút a 38 sekúnd skončil." 

Muž dostal infarkt a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Po zotavení si Morgan každý týždeň kupoval žreby za päť dolárov. Práve vďaka nim získal auto aj peniaze. To, aká úchvatná vec sa mu stala, si uvedomil až v momente, keď sa o jeho príbeh začala zaujímať verejnosť. 

Viac o téme: KómaVýhraLotériaAustráliaBill Morgan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu