Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muž (60) vyhral v lotérii vďaka chybe predavača: Pozor, možno sa to pri kúpe žrebu stane aj vám!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW BUFFALO - Šanca vyhrať v lotérii je vo všeobecnosti veľmi nízka, takže je veľmi nepravdepodobné, že niekto z vás vyhrá obrovské bohatstvo. Jednému šťastlivcovi sa však splnil sen vďaka chybe predavača v obchode. Získal tak státisíce dolárov.

Šesťdesiatročný Michael Sopejstal zašiel do svojej obľúbenej reštaurácie v meste New Buffalo v Michigane. Pravidelne si tam kupuje losy lotérie Lucky For Life na desať alebo dvadsať žrebovaní. Ani tentokrát to nebolo inak. "Do Michiganu chodím každých pár týždňov, aby som sa najedol vo svojej obľúbenej reštaurácii a vždy si kúpim los Lucky for Life," povedal Sopejstal, ktorý pri svojej ostatnej návšteve požiadal predavača o los na desať žrebovaní. Ten mu však omylom vytlačil los s desiatimi riadkami na každé žrebovanie. 

Päť bielych loptičiek vyžrebovaných 17. septembra nieslo čísla: 11, 5, 7, 24 a 48. Presne tieto čísla mal Sopejstal. "Jedného rána som si skontroloval los a zistil som, že som vyhral 25-tisíc dolárov (22-tisíc eur), ktoré mi budú vyplácať každý rok. Okamžite som začal premýšľať o všetkých veciach, ktoré by som mohol s peniazmi robiť. Bol to úžasný pocit," priblížil výherca. 

Hráči, ktorí majú uhádnu všetkých päť výherných čísel, ale nie loptičku šťastia, vyhrajú doživotnú rentu vo výške 25 000 dolárov vyplácanú ročne. Michael sa však namiesto toho rozhodol prijať jednorazovú platbu vo výške 309 000 dolárov (vyše 282 000 eur). Médiá neuvádzajú, či bol predavač za svoju chybu potrestaný.

Viac o téme: VýhraLotéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu