Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Škandál v katolíckej cirkvi: Kňaz sexoval so študentkou (18)! Vzali sa a utiekli do Talianska

(Zdroj: Youtube/WKRG)

MOBILE - Vatikán pravdepodobne podnikne kroky na oficiálne vylúčenie z kňazstva v prípade Alexa Crowa. Tento tridsaťročný katolícky kňaz z Alabamy sa totiž zosobášil so svojou študentkou krátko po tom, ako dovŕšila osemnásť rokov.

Prípad kňaza Crowa ešte stále nie je uzatvorený a čaká sa na rozhodnutie Vatikánu. Verejnosť ho začala sledovať v lete, keď unikli informácie o jeho odchode do Talianska s bývalou študentkou. Dvojica tak urobila krátko nato, ako tínedžerka ukončila strednú školu. Ako vyplýva zo sobášneho listu, ktorý bol v pondelok predložený v okrese Mobile, obaja sú už zosobášení. 

Dievčina navštevovala v minulosti katolícku strednú školu McGill-Toolen, kde Crow príležitostne vyučoval hodiny teológie. O ich pomere sa začalo špekulovať, keď sa úrady dostali k milostnému listu, ktorý dostala od božieho služobníka na Valentína. Neskôr v lete odišli do Európy a začiatkom tohto mesiaca sa vrátili späť do USA. Alex bol už suspendovaný a má za sebou poslednú kázeň, čo naznačil aj arcibiskup Thomas J. Rodi. "Nedávna správa o civilnom sobáši Crowa len potvrdzuje arcibiskupov úsudok. Arcibiskup očakáva, že Vatikán nakoniec Alexa Crowa laicizuje," uvádza sa vo vyhlásení arcidiecézy v Mobile. 

Rodi duchovného odsúdil a povedal, že jeho konanie je pre kňaza absolútne nevhodné. Oznámil mu, že už "nesmie vykonávať kňazskú službu ani hovoriť ľuďom, že je kňaz, ani sa obliekať ako kňaz". Okresný šerif Paul Burch v lete povedal, že sa domnieva, že medzi Crowom, ktorý bol vysvätený v roku 2021, a tínedžerkou došlo k určitému navádzaniu vzhľadom na ich vekový rozdiel. Okresný prokurátor Keith Blackwood však začiatkom tohto mesiaca oznámil, že vyšetrovanie trestného činu bolo ukončené. Mladá žena totiž odmietla odpovedať na akékoľvek otázky.

Viac o téme: KňazŠtudentkaVatikánIntímny pomerCirkevAlex Crow
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu