Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obyvatelia malého mestečka ostali v šoku: Utajený milionár im zanechal závratné bohatstvo

(Zdroj: X/Ground_app)

HINSDALE - Zobudiť sa a zistiť, že ste milionárom, znie ako splnený sen. Občanom mestečka Hinsdale v americkom štáte New Hampshire sa toto želanie splnilo. Miestny domovník predtým, ako umrel, venoval tamojším obyvateľom svoj mnohomiliónový majetok.

Domovník Geoffrey Holt zomrel v júni vo veku 82 rokov. Svoj majetok vo výške 3,8 milióna dolárov (3,4 milióna eur) venoval mestu Hinsdale, v ktorom žije odhadom 4200 ľudí. Okrem peňazí zanechal aj stručné pokyny o tom, čo plánoval urobiť s financiami. Chcel, aby zlepšili život v komunite v oblasti vzdelávania, zdravia, rekreácie a kultúry, informuje CBS News.

Vykonávateľom Holtovej poslednej vôle bol poverený jeho najlepší kamarát Edwin Smith. Geoffrey napriek tomu, že bol boháč, nebýval v žiadnom honosnom sídle, ale v mobilnom dome, kde nemal televízor ani počítač.

"Geoffrey bol zaujímavý človek, bol veľmi výrečný, no mal nezvyčajné vlastnosti. Nepatril medzi ľudí, ktorým by chýbala práca, len sa objavil a urobil, čo musel," povedal Smith. Holtova sestra, 81-ročná Alison, vníma bratov úspech v oblasti financií ako snahu konkurovať otcovi.

"Geoffrey mal poruchu učenia, dyslexiu. V istých smeroch bol ale veľmi šikovný. A môj otec bol profesor. Takže si myslím, že Geoff mal pocit, že sklamal môjho otca," poznamenala Alison. Mesto má podľa svojich predstaviteľov v úmysle použiť peniaze veľmi striedmo a rozumne.  

Viac o téme: MajetokMilionárDedičstvoGeoffrey HoltHinsdale
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu