Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Billa Gatesa z Bruselu sa stalo hitom: Pozrite, kam si trúfol vliezť! Len pre silné žalúdky

(Zdroj: profimedia.sk)

BRUSEL - Video Billa Gatesa, ktoré sám zverejnil na sociálnej sieti, sa stalo hitom. Je na ňom zachytený, ako vliezol do kanalizácie v belgickej metropole. Neurobil tak zo žiadnej roztopaše, ale s cieľom upozorniť na problematiku odpadov.

Pri príležitosti Svetového dňa toaliet, ktorý sa slávi 19. novembra, americký miliardár a filantrop Bill Gates navštívil Múzeum odpadov v Bruseli. Video zverejnené na Instagrame ho zachytáva, ako ešte predtým vliezol do kanalizácie na ulici s cieľom preskúmať históriu odpadového systému v sídle Európskej komisie. Mestský odpad v Bruseli spracováva dvesto kilometrov dlhá kanalizačná sieť. 

"Preskúmal som skrytú históriu bruselského odpadového sysému a úlohu odpadovej vody v oblasti globálneho zdravia," znie komentár k videu. Ďalej sa v ňom uvádza, že po roku 1800 bol mestský odpad vyhadzovaný do rieky Senne, čo viedlo k epidémii cholery. 

V snahe zvýšiť povedomie o hygiene sa Gates zúčastnil viacerých verejných akcií, ako napríklad pitie vody vyrobenej z ľudských fekálií v roku 2015. Zakladateľ Microsoftu sa podieľa na riešení globálnych problémov prostredníctvom nadácie, ktorú vedie spoločne so svojou exmanželkou Melindou. Cieľom Svetového dňa toaliet je inšpirovať k vyriešeniu globálnej krízy v oblasti hygieny. Nedostatočná dostupnosť vody a hygieny podľa Svetovej zdravotníckej organizácie ročne vedie k vyše ôsmim miliónom úmrtí v krajinách s nízkymi a strednými príjmami. 

Viac o téme: KanalizáciaToaletaHygienaBill Gates
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu