Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mrazivé VAROVANIE brunetky: Zapaľujete si doma vonné sviečky? Takmer kvôli tomu umrela!

(Zdroj: TikTok/emymoore3)

LOS ANGELES - Nie je nič útulnejšie ako zapáliť si vonnú sviečku a zababušiť sa do deky. Mnohí dávajú pozor na to, aby sviečky nenechávali v blízkosti vecí, ktoré môžu vzbĺknuť. Iba málokto ale vie o tom, že predstavujú aj iné riziko. Pred ním najnovšie varuje žena vo svojom videu.

Emy Mooreová z USA zdieľala na TikToku video, v ktorom sa podelila o málo známe riziko horiacich vonných sviečok. Vysvetlila, že vo svojej spálni mala zapálených päť sviečok, ktoré horeli už niekoľko hodín. Sfúkla ich tesne predtým, ako išla do postele. Rýchlo si však uvedomila, že niečo nie je v poriadku. "Začala som strácať zmysel pre seba samu. Počula som hlas, ktorý hovoril, že niečo nie je v poriadku. Vstala som, moja hruď bola prepadnutá a moje srdce prudko búšilo," uviedla. 

@emymoore3

never buying a candle EVER again

♬ original sound - emy moore

Zobudila svojich rodičov a poprosila ich, aby ju odviezli do nemocnice. Medzi jej ďalšie symptómy v tom čase patrili pocit ťažkej dehydratácie, zmätenosť, dvojité videnie, dýchavičnosť, bolesti na hrudníku, závraty, triaška a bolesti hlavy. Mala aj vysoký krvný tlak. Emy zdravotníkom povedala o sviečkach, ako dlho boli zapálené a o tom, že ich sfúkla tesne pred spaním. Vďaka tomu zistili, že utrpela otravu oxidom uhoľnatým.

Lekári napojili Emy na kyslík, vďaka čomu sa po niekoľkých hodinách opäť cítila dobre. "Poučenie z príbehu - nikdy nebudem používať vonné sviečky. Na vašom zdraví naozaj záleží," skonštatovala brunetka, ktorá si uvedomuje, že mohla zomrieť. Jej video rýchlo pritiahlo pozornosť ľudí. Veľa z nich priznalo, že o otrave oxidom uhoľnatým spôsobenej sviečkami ani len netušili. "To je dôvod, prečo ich prikryjem, keď ich sfukujem, ale mám tiež otvorené okná," napísala jedna z komentujúcich. 

Viac o téme: OtravaOxid uhoľnatýVonná sviečka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu