Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Otec so synom v prírodnej rezervácii narazili na hotové monštrum: Bojovalo s ním päť chlapov!

(Zdroj: Instagram/mike_2lf)

FLORIDA - Ochranár spolu so synom nedávno objavili obrieho pytóna barmského. Na pomoc im museli pribehnúť ďalší lovci. Spoločne sa im podarilo hada zajať a usmrtiť. Ochranár na Instagrame zdieľal niekoľko neuveriteľných záberov.

Ochranár Mike Elfenbein a jeho 17-ročný syn Cole objavili začiatkom novembra v Národnej rezervácii Big Cypress National Preserve pytóna barmského, ktorý vážil takmer 90 kilogramov. Akonáhle ho zbadali, pridali sa k nim aj kolegovia lovci Trey Barber, Carter Gavlock a Holden Hunter, aby ho chytili. "Oficiálne 5,2 metra a 89 kilogramov. Tento had zjedol veľa divokej zveri, aby bol taký veľký. Zjedol posledné jedlo! Bolo treba piatich z nás, aby sme ho ovládli, boli sme radi, že sme ho odstránili z nášho Everglades, kde už nemôže žrať našu divú zver," napísal Elfenbein na Instagrame. 

Gavlock chytil pytóna za jeden koniec, potom mu ostatní chytili hlavu a všetkých päť mužov sa pokúsilo zraziť hada k zemi. Ten sa však rýchlo vzoprel a bol impozantným protivníkom. Pätica si nakoniec sadla na chrbát plaza a zápasila s ním viac ako 45 minút. 

Pytón neustále dvíhal svoje telo zo zeme a snažil sa vymaniť zo zovretia mužov, ktorých sa vôbec nebál. Neskôr na miesto dorazila profesionálna lovkyňa pytónov Amy Sieweová, ktorá od roku 2019 odchytila 530 pytónov. Tento jedinec bol vraj najtučnejším pytónom, akého kedy videla. Následne ho eutanazovala. 

Viac o téme: HadPytónFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu