Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V koláčovom grafe chýba číslo: Viete ho doplniť? Pozor, nie je to také jednoduché, ako si myslíte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/Daily Quiz and Riddles)

LONDÝN - Ak chcete udržať svoj mozog v špičkovej forme, musíte ho cvičiť rovnako pravidelne ako zvyšok tela. Existujú rôzne spôsoby, ako sa to dá urobiť, napríklad prostredníctvom rôznych typov hádaniek. Vyskúšajte vyriešiť tento hlavolam, ktorých mnohých poriadne zmiatol.

Jediné, čo musíte urobiť, je nájsť, ktoré číslo chýba v koláčovom grafe nižšie. Ale pozor, nie je to také jednoduché, ako to vyzerá. Graf zdieľaný na sociálnej sieti X účtom Daily Quiz and Riddles je rozdelený do ôsmich segmentov a zobrazuje sedem čísel, pričom v poslednom segmente je otáznik. Okrem chýbajúceho čísla sú v grafe zaznačené aj čísla: 23, 31, 24, 17, 6, 3 a 8.

Vašou úlohou je zistiť, aké číslo má byť v poslednom segmente. Existuje trik, ako nájsť odpoveď na túto hádanku a zahŕňa pohľad na opačné súbory čísel. Pri pohľade na stred kruhu má každý segment jeden ďalší segment, ktorý je priamo oproti - 23 je oproti 6, 31 je oproti 3, 24 je oproti 8 a 17 je oproti chýbajúcemu číslu.

Riešenie:

Chýbajúce číslo je 7. "Jednotlivé číslice v spodnej polovici grafu sú odvodené vynásobením dvojciferných čísel na každej z protiľahlých strán grafu," vysvetľuje druhý príspevok zverejnený v profile. Každé z dvojciferných čísel sa vynásobí, aby na opačnej strane bol výsledok v podobe jednociferného čísla. To znamená, že keď 23 je na opačnej strane ako 6, stačí vedieť, že 2x3 je 6. To isté funguje pre 31 a 3, a 24 a 8. Keďže 17 je dvojciferné číslo opačné k segmentu, ktorý ste sa pokúšali vyriešiť, stačilo vynásobiť 1 a 7, čo je 7.

Viac o téme: GrafMatematikaHádankaHlavolam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu