Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rodičia aj žiaci sú zúfalí z domácej úlohy z matematiky: Nesúhlasia s riešením učiteľa! Aký je správny výsledok?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Rodičov zmiatla zložitá domáca úloha z matematiky. Záber sa dostal na Reddit, kde mnohí vyhlásili, že učiteľ nemá pravdu a otázka je položená nesprávne. Ľudia zároveň navrhli vlastné riešenia problému. Podarí sa vám tento príklad vyriešiť?

Pri tejto matematickej otázke sa rodičia aj študenti bezradne poškriabali na hlavách. Niektorí s učiteľom nesúhlasia v tom, čo je v skutočnosti správna odpoveď. Úlohu, ktorú na Reddite zverejnil istý rodič, všetkých zmiatla, pretože mnohí sú presvedčení o tom, že otázka je položená nesprávne. 

"Dcérina domáca úloha. Učiteľ hovorí, že odpoveď je dva. Asi tej otázke nerozumiem," napísal autor príspevku k obrázku úlohy, ktorá znela: "Každý kosoštvorec predstavuje 1/3 celku. Koľko kosoštvorcov treba na vytvorenie 6/3?" Mnohí komentujúci priznali, že otázku nechápu. "Pýta sa otázka, koľko kosoštvorcov je potrebných?" zamýšľa sa jedna osoba, zatiaľ čo druhá uviedla: "Práve som si uvedomil, že to bol šesťuholník a nie kocka."

Ďalší užívateľ sa pokúsil vysvetliť, ako sa dopracovať k správnemu výsledku. "V zmysle formulácie sa otázka pýta, koľko kosoštvorcov je potrebných na vytvorenie 6/3 (dva celky). Celý tvar je NIE kosoštvorec, je to šesťuholník." Jediná správna odpoveď teda podľa neho je: Na vytvorenie dvoch šesťuholníkov je potrebných šesť kosoštvorcov.„Otázka, ktorej správna odpoveď by bolo dva, je variáciou: Koľko šesťuholníkov možno vytvoriť zo šiesticch kosoštvorcov?" dodal. 

Viac o téme: MatematikaDomáca úlohaHádanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu