Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Youtuber sa potopil do rieky a vyriešil 20 rokov starý prípad: Triviálna chyba vyšetrovateľov!

(Zdroj: YouTube/ExploringwithNug)

SPARTA - YouTuberovi sa vlani podarilo rozlúsknuť prípad starý dvadsať rokov. Išlo o dvoch tínedžerov, ktorí jednoducho zmizli. Vďaka potápačskému vybaveniu zistil, čo sa v ich osudný deň stalo. Ako sa neskôr ukázalo, v pôvodnom vyšetrovaní sa úrady dopustili dôležitej chyby.

Jeremy Beau Sides je potápač, ktorý pracuje na čistení vodných tokov, no najviac ho preslávil kanál na YouTube s názvom Exploring With Nug. Dokumentuje svoju dráhu amatérskeho vyšetrovateľa, čo je hobby, ktoré ho v roku 2021 priviedlo do Sparty v Tennessee. V tej istej oblasti pred viac ako dvadsiatimi rokmi tínedžeri Erin Fosterová a jej priateľ Jeremy Bechtel odišli autom z Fosterovej domu a odvtedy ich už nikto nevidel. 

Sides, odhodlaný zistiť, čo sa stalo, sa vyzbrojil potápačským vybavením, sonarom a ďalším prieskumným zariadením a začal prehľadávať rieku Calfkiller. Po použití sonara zbadal niečo, čo vyzeralo ako auto zhruba štyri metre pod hladinou vody.

Na druhý deň sa Jeremy potopil do rieky a naozaj v nej objavil auto, pričom spoznal, že ide o Pontiac Grand Am - rovnaký model, ktorý šoférovala Fosterová v tú noc, keď sa stratila. Potápač zalarmoval úrady. Šerif okresu White County Steve Page pre News Channel 5 povedal: "Samozrejme, že som šokovaný. Neveril som tomu, kým som sa tam nedostal." Šerif zavolal na miesto ďalších policajtov, ktorí našli v aute pozostatky nezvestnej dvojice. 

 

YouTuber Jeremy Beau Sides may have helped solve the case of 18-year-old Erin Foster and 17-year-old Jeremy Bechtel, who disappeared on April 3, 2000.

Posted by Insider on Thursday, December 9, 2021

Pozdĺž diaľnice je zábradlie a väčšina ľudí v minulosti verila, že ak by auto spadlo do vody, zábradlie by bolo poškodené. Až v roku 2021 si vyšetrovatelia uvedomili, že v čase nehody tam zábradlie nebolo. Keďže auto bolo takmer úplne neporušené, je pravdepodobné, že jednoducho zišlo z cesty. 

Sides je jedným z mnohých Youtuberov, ktorí sa venujú hľadaniu nezvestných ľudí. Po vyriešení prípadu v Tennessee uviedol: "Snažíme sa nájsť ľudí, ktorí sú nezvestní. Zameriavame sa na vodné toky, pretože to je naša špecializácia. Všetci máme rovnaký cieľ - pokračovať v hľadaní a priniesť rodinám útechu."

Viac o téme: SmrťPotápačZáhada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu