Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matka so svojimi 15 deťmi prechádza jednou z najdlhších turistických trás: FOTO ich jedinečného putovania

(Zdroj: Facebook/32 Feet Up)

WASHINGTON - Američanka Nikki Battisová je so svojimi pätnástimi deťmi vo veku od štyroch do 25 rokov na ceste naprieč celou Apalačskou turistickou trasou. Tá meria 3538 kilometrov a vedie cez štrnásť východných amerických štátov. S rodinou sa rozhodla vyraziť tento rok v marci po psychicky náročnom období. O ich ceste nakrútila reportáž televízia CNN.

"Minulý rok bol naozaj tvrdý. Manželstvo sa nám začalo rozpadať a naše podnikanie neprežilo koronavírusovú pandémiu. No a predtým, ako dávať deti na terapiu, čo sme skúšali, som si povedala, že jednoducho vyrazíme na cestu a pokúsime sa dať dokopy týmto spôsobom," opísala Battisová začiatok svojho putovania. 

 

Mount Moosilauke is in the books! Our first day in the Whites was a huge success. We could not have asked for a better...

Posted by 32 Feet Up on Wednesday, September 6, 2023

Rodina sa podľa nej pripravovala niekoľko mesiacov. Keďže najmladšia dcéra má len štyri roky, zo začiatku mohla Nikki s deťmi chodiť menej ako desať kilometrov za deň. Dnes, po polroku na ceste, prejdú v dobrom počasí bežne 32 kilometrov. "Sú veľmi samostatné. Pre najmladšiu dcéru stále varím, ale šesťročný a osemročný si už uvaria sami. A ostatní sa o seba dokážu postarať úplne." 

 

There’s been very little time to write between working to sustain good mileage days and the increase in the social...

Posted by 32 Feet Up on Friday, August 25, 2023

O svojej ceste, po ktorej šestnásťčlennej skupine zostáva prejsť ešte okolo 850 kilometrov, informuje matka pravidelne na Facebooku v skupine "32 feet up" (32 stôp vysoko). "Sú chvíle, keď celé hodiny kráčame v tichosti. Ale niektoré dni zase stále hovoríme a a znie to ako škôlka na výlete," povedala. 

 

Quick update. We’ve had many messages and emails asking about our well-being. While most hikers in the Whites are...

Posted by 32 Feet Up on Tuesday, September 12, 2023

Apalačský chodník je v Spojených štátoch jednou z najobľúbenejších diaľkových trás. Podľa neziskovej organizácie Apalachian Trail Conservancy (ATC), ktorá chodník spravuje, ho aspoň čiastočne každý rok prejdú tri milióny návštevníkov. Z tých, ktorí si dajú predsavzatie, že trasu prejdú od začiatku až do konca, sa to podarí každému štvrtému. Chodník vedie zo štátu Maine na severovýchodnom cípe USA pozdĺž a cez Apalačské pohorie až do južnej Georgie. 

Viac o téme: TúraNikki BattisAppalačský chodník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu