Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obchod na útese vyráža ľuďom dych: Mali by ste odvahu ísť doňho nakúpiť?

(Zdroj: Twitter/Science girl)

SHINIUZHAI - Okrem prírodných divov sa Čína môže pochváliť aj úžasnými budovami a stavbami vyrobenými ľuďmi, ktoré zvýrazňujú technické zázraky krajiny. Jeden taký jedinečný obchod so zmiešaným tovarom sa nachádza na vysokom útese. Jeho zábery sa stali hitom Twitteru.

Podľa CGTN bol obchod otvorený v národnom geologickom parku Shiniuzhai v provincii Hunan v roku 2018. Malá drevená budova, ktorá visí na boku hory, poskytuje občerstvenie horolezcom, ktorí potrebujú rýchlu prestávku uprostred výstupu. Užívateľka Twitteru známa ako Science Girl zdieľala niekoľko úchvatných fotiek tejto unikátnej prevádzky. 

"V provincii Hunan v Číne, v 120-metrovej výške na boku útesu, je obchod, ktorý horolezcom dodáva základné občerstvenie a obživu počas ich výstupu. Pracovníci dopĺňajú obchod pomocou ziplinu, aby ponúkli jedinečný zážitok z nakupovania spojením výživy a scenérie," uvádza sa príspevku.

Zamestnancami predajne sú aj profesionálni horolezci a tovar, ktorý predávajú, sa do predajne dopravuje špeciálnym lanovým dopravníkom. V obchode je vraj vždy iba jeden pracovník. Zábery mnohých ohromili. "To je jednoducho šialené a neuveriteľné zároveň," rozplýva sa jeden komentujúci. "A ja som si myslel, že moje dochádzanie do práce je zlé," zažartoval ďalší.

Viac o téme: HorolezecútesČínaObchod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu