Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Automobilka Porsche pobúrila novou kampaňou: Pozrite na to VIDEO! Vidíte, čo je na ňom zle?

(Zdroj: YouTube/Porsche)

LISABON - Značka luxusných áut Porsche čelí kritike po tom, čo zverejnila reklamu oslavujúcu šesťdesiat rokov Porsche 911. Ľudí rozrušilo, že vo videu je odstránená Cristo Rei, socha Ježiša Krista s výhľadom na mesto Lisabon v Portugalsku. Spoločnosť bola nútená ihneď zareagovať.

Nemecká automobilka Porsche spustila v prvý augustový týždeň kampaň na počesť 60. výročie Porsche 911 a na propagáciu špeciálnej edície modelu vozidla, známeho ako Porsche 911 S/T 2024. Firma v rámci kampane zverejnila reklamu zobrazujúcu evolúciu Porsche 911. V 44. sekunde na pozadí vidno most a rieku, nad ktorou sa týči podstavec a 28-metrová socha Ježiša Krista Cristo Rei. Na záberoch však na 82-metronovom betónovom podstavci socha chýba. Prvýkrát si to všimol užívateľ Twitteru, ktorého príspevok s výzvou na zjavnú úpravu sa stal virálnym.

Predstavitelia Porsche vo vyhlásení pre FOX Business uviedli: "V ranej verzii klipu vytvorenom v Európe sa socha Cristo Rei neobjavuje. Je nám to naozaj ľúto a dokážeme plne pochopiť bolesť, ktorú to spôsobilo. Tento klip bol odstránený." Spoločnosť následne zverejnila na svojom YouTube účte novú verziu videa, na ktorom je už na podstavci viditeľná socha Ježiša Krista. 

Santuário de Cristo Rei alebo svätyňa Krista Kráľa ponúka výhľad na rieku Tajo, ktorá oddeľuje portugalské mestá Almada a Lisabon. Ramená postavy Krista sú roztiahnuté smerom k Lisabonu. Pamätník bol dokončený v roku 1959, aby vyjadril vďaku za to, že Portugalsko bolo ušetrené od zničenia počas druhej svetovej vojny vďaka svojej neutralite v konflikte.

Viac o téme: PortugalskoPorscheJežiš KristusReklama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu