Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Študent pred 17 rokmi odišiel do baru s kamarátmi a záhadne zmizol: Žiadna stopa! FBI ponúka štedrú odmenu

Brian Shaffer Zobraziť galériu (3)
Brian Shaffer (Zdroj: Youtube/Investigation Discovery)

OHIO - V roku 2006 zachytila bezpečnostná kamera mladého študenta, ako vchádza do baru. Potom bez stopy zmizol. Brian Shaffer študoval na Ohio State University College of Medicine, keď sa s jedným zo svojich kamarátov rozhodli zájsť večer na drink. Odvtedy sa po ňom zľahla zem.

Dňa 31. marca 2006 sa 27-ročný Brian a jeho priateľ William "Clint" Florence vydali do podniku Ugly Tuna Saloona v univerzitnej štvrti Columbus, informuje The Crime Wire. Po tom, ako si vychutnali pár drinkov, odišli smerom ku štvrti Short North. Keď im však kamarátka Meredith Reedová ponúkla odvoz späť do Ugly Tuna, naskočili do auta. Zábery z bezpečnostnej kamery ukázali, že okolo 1:15 ráno išli eskalátorom smerom k vchodu do baru. O necelú hodinu neskôr mladíka videli, ako sa rozpráva s pár ženam  a potom zmizol.

Meredith, znepokojená tým, že odišiel sám, sa pokúsila kamarátovi zavolať. Jej hovor ale hneď prešiel do hlasovej schránky. Keďže sa s ním nedokázala spojiť, spolu s Williamom odišli z baru v nádeji, že sa im podarí stretnúť sa s ním na druhý deň. To sa však nikdy nestalo. Dokonca aj Shafferov otec Randy sa s ním pokúšal skontaktovať. Podozrivé bolo aj to, že jeho syn zmeškal let za svojou priateľkou.

Po tom, čo ho vyhlásili za nezvestného, sa spustila obrovská pátracia akcia. Posledné známe zábery Briana ho zachytávajú, ako sa prechádzal pred barom Ugly Tuna a nakoniec zmizol z dohľadu kamery späť smerom k podniku. Detektívi naznačili, že Shaffer sa možno v tú noc dobre zamaskoval a odišiel iným východom, ktorý viedol na stavenisko. Jeho rodina však odmietla akceptovať, že je to pravda a povedala, že to nedáva zmysel.

 

Tonight my candle is lit for Brian Shaffer! 15 years ago tonight he was out having a good time and within a blink of an...

Posted by Brian Shaffer Dead or Alive on Wednesday, March 31, 2021

Pred tromi rokmi začala na internete kolovať fotografia muža, ktorý sa podobal na nezvestného študenta. FBI však napokon dospela k záveru, že osoba na zábere pochádzajúceho z Tijuany v Mexiku nie je Brian. Do dnešného dňa tak zostáva nezvestnou osobou, jeho prípad je stále nevyriešený. Ak je nažive, má 44 rokov. Každý, kto môže mať informácie o jeho výskyte, by mal kontaktovať miestnu kanceláriu FBI alebo americké veľvyslanectvo či konzula. Za informácie, ktoré povedú k jeho návratu, je ponúkaná odmena 100 000 dolárov (vyše 90 000 eur).

Viac o téme: ŠtudentZmiznutieNezvestnýBrian Shaffer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu