Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dôchodkyňa si celý život šetrila na náboženskú púť: O úspory prišla neuveriteľným spôsobom, porazilo by vás

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KUALA LUMPUR - Seniorka z Malajzie prišla o svoje celoživotné úspory veľmi nešťastným spôsobom, keď ich nechala schované doma. Po tom, čo bola svoju skrýšu skontrolovať, zistila, že bankovky sú roztrhané na kusy.

Dôchodkyňa si celý život šetrila na hadždž - islamskú púť do Mekky, ktorú moslimovia musia absolvovať aspoň raz za život. Našetrila si 30-tisíc malajziských ringittov (takmer 6000 eur), z ktorých je ale polovica nepoužiteľná. Podľa jej vnuka Khairula Azhara, ktorý o nešťastnom prípade prehovoril na Facebooku, babkine sny o návšteve svätej zeme prekazil útok termitov. Keď totiž nedávno otvorila svoju skrýšu, našla v nej už len roztrhané bankovky.

 

Hari ini duit yang di simpan oleh nenek saya di kampung untuk Tunaikan Haji tahun depan sebanyak rm30k Habis di makan...

Posted by Khairul Azhar on Sunday, July 23, 2023

Khairul časť peňazí poslal do centrálnej banky s nádejou, že jej ich nahradí. Druhú polovicu však podľa neho už nemožno zachrániť. Mladík dodal, že banket s bankovkami bol možno znakom toho, že jeho babičke nebolo súdené ísť do Mekky. Zároveň upozornil ostatných, aby si svoju hotovosť neukladali doma.

Viac o téme: úsporyDôchodkyňaPeniaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu