Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž schudol vyše 60 kg tým, že porušoval všetky diéty: Dodržiaval jediný trik!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Instagram/og_chris_terrell)

JONESBORO - Muž trávil roky chudnutím pomocou najnovších diét a následným priberaním. Nakoniec za hlavu zahodil všetky doterajšie odporúčané postupy a začal robiť všetko inak ako predtým. Týmto novým spôsobom sa mu podarilo schudnúť 56 kilogramov.

Chris Terrell z amerického Arkansasu ako pätnásťročný vážil vyše 90 kilogramov. Dnes má 38 rokov a na konte množstvo odskúšaných diét s krátkodobým efektom. Pri hmotnosti 130 kilogramov a náhlej smrti svojho otca začal k svojmu životnému štýlu pristupovať inak, píše Insider. Uvedomil si, že všetko, čo dovtedy vyskúšal, nefungovalo, tak začal k tomu pristupovať opačne - začal chudnúť pomaly. 

Zmena bez zákazov

Namiesto toho, aby vynechal sacharidy či démonizoval niektoré jedlá alebo žil z kokteilov, ktoré sľubujú zázraky, jedol jednoducho všetko. "Vedel som, že je hlúposť od seba očakávať, že desať rokov nebudem jesť zmrzlinu." Namiesto zložitých pravidiel stravovania Chris jedol len vtedy, keď bol hladný. Namiesto toho, aby sa pravidelne vážil, sa na váhu postavil raz za mesiac a prestal počítať kalórie. Začal plávať trikrát týždenne a hoci začiatky boli náročné, s rastúcou kondíciou do svojho plánu zaradil beh a kalisteniku. Za dva a pol roka zhodil viac ako 55 kg a túto hmotnosť si úspešne drží doteraz. 

Terrell povedal, že ho vždy bavilo riešiť problémy, pracovať na viacročných projektoch a uskutočňovať organizačné zmeny, pretože pracoval pre riaditeľa komerčnej upratovacej spoločnosti. "Pomyslel som si, prečo nepristupujem ku svojmu životu rovnako?" K chudnutiu preto pristúpil ako k obchodnej výzve. Tentoraz premýšľal nad zmenou životného štýlu tak, aby v nej bol ochotný pokračovať najmenej desať rokov.

Výskumy naznačujú, že pomalé chudnutie je udržateľnejšie ako rýchle. Odborníci na výživu vo všeobecnosti neodporúčajú príliš obmedzujúce diéty, pretože je ťažké ich dodržiavať. Chrisovým cieľom bolo schudnúť pol kila s tým, že to bude pravidelne opakovať. Za prvých šesť mesiacov s týmto predsavzatím schudol vyše 13 kilogramov. 

Uvedomil si, že jeho predošlý životný štýl nahrával priberaniu. Pohyboval sa tak málo, ako sa len dalo, každú noc zostával hore do druhej alebo tretej hodiny rannej, hral videohry alebo pozeral televíziu a jedol veľa nezdravého jedla. Okrem tejto zmeny identifikoval stresory vo svojom živote vrátane nenapĺňajúceho vzťahu a práce vo firme, ktorá si ho nevážila a odstránil ich. Prijatie nových opatrení Američanovi pomohlo rozvinúť zdravší životný štýl. Dnes zdieľa svoju cestu a rady pre ostatných ako tréner na chudnutie na sociálnych sieťach vrátane TikToku, kde má takmer 300-tisíc sledovateľov.

Viac o téme: ChudnutieObezitaDiétaChris Terrell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu