Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mamička (25) si išla zafajčiť pred dom: Stačila sekunda a... cigareta ju takmer stála život!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

RAMSGATE - Dvadsaťpäťročná Cary Edbyová z anglického mesta Ramsgate spadla z viac ako trojmetrovej výšky a zlomila si krk, keď si bola zafajčiť. Napriek hrozivým zraneniam a pobytu v nemocnici sa dokázala zotaviť a dokonca priviedla na svet zdravého chlapčeka. Lekári hovoria, že šťastný koniec jej hrozivej nehody jej malý zázrak.

Keď si Cary dva dni pred Vianocami v roku 2019 vybehla von na cigaretu, zrazu stratila stabilitu, prevrátila sa cez múrik vysoký zhruba 3,5 metra a tvárou dopadla na tvrdú zem. Najskôr nedokázala pohnúť ústami a rozprávať, ale nakoniec pozbierala energiu a volala o pomoc. Našťastie ju počuli dvaja cudzí ľudia a privolali k nej jej mamu Diane Deeovú, ktorá zavolala záchranku. Vyšetrenie v nemocnici odhalilo, že má zlomený krk na troch miestach, informovalo Metro. Na Štedrý deň jej operovali chrbticu. Ide o zranenie, ktoré sa môže skončiť smrťou alebo ochrnutím. To však našťastie nebol prípad Edbyovej, ktorá sa po troch mesiacoch nosenia krčnej ortézy postupne dostávala do formy. V apríli 2022 dokonca porodila syna Freddyho, ktorého má so svojím partnerom Connorom Wrightom (27). 

Mamička (25) si išla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Keď som spadla, nemohla som rozprávať ani sa hýbať. Pomyslela som si, že som ochrnutá. Chcela som zavolať pomoc, ale nedokázala som otvoriť ústa. Nakoniec sa mi to podarilo, ale bolo to veľmi tiché a chrapľavé," Keď počula, ako dopadajú na dlažbu nejaké kvapky, myslela si, že prší. V skutočnosti to ale bola jej krv. Mladá mamička verí, že ju zachránila predchádzajúca operácia chrbtice, ktorú absolvovala kvôli skolióze. Kovové časti v jej tele totiž pravdepodobne eliminovali následky zlomenín. Pomaly sa dokázala úplne hýbať, ale na oboch stranách krku jej zostala len 50-percentná pohyblivosť. Znamená to, že má problém otočiť hlavu. Napriek tomu sú lekári prekvapení, že dokáže chodiť a po nehode nezostala ochrnutá. 

Mamička (25) si išla
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Keď sa jej konečne podarilo zotaviť sa, prišli ďalšie rany osudu. V novembri 2021 jej zomrela babička Sylvia (†80) a o mesiac neskôr podľahla covidu-19 jej mama (†59). V tom období bola Cary tehotná. Napriek tomu, že stále bojuje s chronickou bolesťou, poškodením nervov a rovnováhou, dokáže si vychutnávať materstvo. "Bola to séria nešťastných udalostí, mám poškodený nerv za ušami a keď sa zohnem, mám závraty. Connor mi veľmi pomáha. Náš Freddy je úžasný a veľmi zábavný. Má úsmev mojej starej mamy a myslím, že sa podobá na moju mamu," uzavrela. 

Viac o téme: CigaretaZranenieFajčenieCary Edby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu