Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rodičia chceli zo svojho syna vyhnať homosexualitu: Pomocou exorcistu! VIDEO, ktorému sa len ťažko verí

(Zdroj: Instagram/andrewhartzler)

KANSAS CITY - Mladý muž, ktorý otvorene priznáva, že je homosexuál, rozpovedal bizarný príbeh. Keď prišiel do domu svojich kresťansky založených rodičov, zistil, že si najali evanjelistu, aby vykonal exorcizmus v jeho izbe. Cieľom malo byť zbaviť sa diabla, ktorý spôsobil, že je gay.

Dvadsaťpäťročný Andrew Hartzler zdieľal zábery z incidentu, ktoré údajne zachytili bezpečnostné kamery inštalované na strope jeho izby v Kansas City, Missouri, pred niekoľkými rokmi. Jeho rodičia dúfali, že náboženský vodca zbaví miestnosť démonov, ktorí zhypnotizovali ich syna k homosexualite. "Diabol, v mene Ježiša, ty zlý duch, odíď!" počuť evanjelistu vo videu. To ďalej ukazuje, ako exorcista otvára skriňu v spálni a núti zlých duchov, aby odišli. "V tejto skrini sa deje niečo zlé. Každý zlý duch teraz odíde v Ježišovom mene. Prosím, prosím o Kristovu krv nad touto skriňou, nad každým kúskom látky. Teraz poverujeme anjelov, aby boli v tejto skrini." 

Vyháňač duchov následne postriekal miestnosť olejom a tvrdil, že predstavuje olej ducha svätého. "Pomazávame toto lôžko v mene Ježiša. Aby každý, kto sa dotkne jeho lôžka, bol spasený v Ježišovom mene." Mnoho užívateľov zostalo v šoku. "Je mi veľmi ľúto, že si si tým musel prejsť," uviedol jeden z nich. "Moji rodičia sú dosť pobožní, ale toto je vyšší level. Neviem, ako si sa cez to dostal, ale klobúk dole pred tebou," napísal ďalší.

V rozhovore pre Insider Hartzler povedal, že k exorcizmu došlo pred šiestimi rokmi, keď študoval na vysokej škole a rodičov len občas navštevoval. Sám si pred odchodom do školy nastavil vo svojej spálni monitorovacie kamery, pretože sa bál, že sa budú rodičia prehrabávať v jeho veciach.

Andrew prezradil, že prvýkrát sa o svojej sexuálnej orientácii rodičom zdôveril ako štrnásťročný. Bolo to predtým, ako ho poslali na konverznú terapiu. 

Mladík dnes žije v Tulse v Oklahome a pracuje v neziskovej organizácii Oklahomans for Equality, ktorá sa snaží o rovnaké práva pre LGBTQ jednotlivcov a rodiny prostredníctvom medzisektorovej advokácie, vzdelávania, programov a aliancií. So svojimi rodičmi sa už nerozpráva. Pred dvoma mesiacmi ich po rokoch bolesti odstrihol zo svojho života. "Povedal som im, že si vybrali náboženstvo pred svojím synom a že sú vítaní na mojej ceste životom, ale rozhodli sa inak. Tak teda zbohom," dodal Hartzler.

Viac o téme: HomosexuálGayExorcizmusLGBTI+
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu