Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V chráme vystavili zlatú vagínu a penis: Veriaci sa k nim modlia, majú im priniesť šťastie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAKHON RATCHASIMA - Pre západnú kultúru môžu byť niektoré prístupy k náboženstvu v juhovýchodnej Ázii prekvapujúce. Zlatá socha v tvare vagíny a penisu však zaujala aj domáce médiá. Nadrozmerné pohlavné orgány majú veriacim priniesť šťastie.

Socha vagíny a penisu sa nachádza v náboženskej svätyni Dhamma Chot Hirun v thajskej provincii Nakhon Ratchasima, ktorú prevádzkuje mníška menom Naowaratkotchaporn Simethawongová, píše portál Thaiger. Zvláštnou praxou je, že veriaci, najmä ženy, sa klaňajú a vzdávajú úctu sochám mužských a ženských genitálií, aby našli šťastie.

 

▪️พิลึก...ปิดทอง "กี" สร้างกุศล ช่วยหลุดพ้นทุกข์และเป็นการขอขมา "กี" เสริมบุญบารมี (นครราชสีมา)

Posted by อีซ้อขยี้ข่าว2 on Friday, May 19, 2023

Podľa Simethawongovej sú tieto obrady založené na starých astrologických textoch nazývaných "Mahanarm". Verí sa, že tieto rituály napravujú nešťastia, najmä u žien, ktoré podstúpili potrat a čelili ťažkým životným výzvam vrátane zlého zdravia a finančných ťažkostí. "Založila som tento priestor ako útočisko pre utrápené ženy, ktoré si nie sú isté svojou životnou cestou. Ďalším cieľom je vyriešiť a odstrániť všetku karmu. Napríklad, keď žena podstúpi potrat, môže to viesť k neúspešnému životu. Som presvedčená o tom, že vagína a penis predstavujú zdroje úzkosti."

 

สำนักพราหมณ์ธรรมโชติหิรัญ บ้านหนองผักแว่น นครราชสีมา เปิดให้คนเข้าไปกราบไหว้ปิดทองรูปปั้นอวัยวะเพศหญิง ชาย...

Posted by Bunragsa Longlivetheking on Saturday, May 20, 2023

Mníška vysvetľuje, že vzdávanie úcty k plastikám genitálií nie je nezvyčajná prax. Tieto časti tela symbolizujú pôvod a hojnosť života. Veľa ľudí chodí do svätyne meditovať a dávať si posvätný kúpeľ, aby sa zbavili nešťastia. Každá osoba musí zaplatiť 500 bathov (cca 13 eur), aby sa mohla zúčastniť očistného obradu.

V sobotu 20. mája miestne úrady a zástupcovia Národného úradu pre budhizmus skúmali priestory. Úrady toto miesto nezakázali, ale nariadili premiestniť veľkú sochu Budhu, ktorá sedela blízko sôch genitálií, aby sa predišlo možnému nerešpektovaniu budhizmu.

Viac o téme: SochaSvätyňaPohlavný orgán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu