Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Manželia relaxovali vo vírivke, keď na nich zrazu zozadu zaútočila... to by ste zažiť nechceli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NATHROP - Muž spolu so svojou manželkou relaxoval vo vírivke, keď naňho zozadu zaútočila puma americká. Spôsobilo mu povrchové zranenia na hlave a v okolí ucha. V americkom štáte Colorado ide o prvý hlásený prípad napadnutia pumy americkej za viac ako rok.

Nemenovaný pár si minulý týždeň vo večerných hodinách užíval relax vo vírivke, keď na muža zozadu zaútočila puma. K incidentu došlo v prenajatom dome v husto zalesnenej oblasti západne od Nathropu v Colorade. "Obeť mala štyri povrchové škrabance na hlave a v blízkosti pravého ucha. V čase, keď sme boli na prípad upozornení, si obeť čistila rany a odmietla akúkoľvek lekársku pomoc. Policajti zistili, že zranenia zodpovedajú pazúrom pumy americkej," uviedli predstavitelia vládnej organizácie Colorado Parks and Wildlife (CPW). 

 

Wildlife officials are searching for a mountain lion that clawed a man’s head while he was sitting in a hot tub with his wife at a rental home in central Colorado.

Posted by NBC News on Tuesday, March 21, 2023

Američan polícii vysvetlil, že spolu s manželkou sedeli vo vírivke okolo ôsmej večer, keď ho niečo chytilo za hlavu. "Začali kričať a špliechať vodu na zviera," povedali príslušníci CPW. Žena schmatla baterku a zasvietila ňou na pumu. Svetlo a rozruch spôsobili, že sa nakoniec dala na ústup a presunula sa na vrchol kopca blízko skál, kde sa prikrčila a pokračovala v pozorovaní vystrašenej dvojice. Obom sa nakoniec podarilo bezpečne dostať do domu. 

Odborníci z CPW následne dorazili na miesto činu a po šelme pátrali, no v dôsledku mrazivých teplôt a zamrznutého snehu na zemi nenašli žiadne stopy. "Myslíme si, že puma pravdepodobne videla, ako sa mužova hlava pohybuje v tme na úrovni zeme, ale nevedela, že ide o ľudí vo vírivke," povedal správca oblasti v otázke divokej zveri Sean Shepherd. Podľa neho sa manželia zachovali správne, keď urobili hluk a posvietili na zviera. "Upozornili sme susedov a umiestnili sme tabule varujúce pred aktivitou púm amerických," dodal Shepherd. 

Viac o téme: VírivkaPumaútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu