Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Máte kilá navyše? Arnold Schwarzenegger odhalil dva TRIKY, ktoré mu vždy pomôžu schudnúť

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger (Zdroj: SITA/AP)

KALIFORNIA - Herec a kulturista Arnold Schwarzenegger (75) prezradil, že nikdy nepočítal kalórie. Podelil sa o svoje dve jednoduché stratégie na chudnutie, ktoré mu pomáhajú udržiavať figúru. Tajomstvo podľa neho spočíva v neskorých raňajkách či zeleninovej polievke na večeru.

Slávny herec a legenda kulturistiky sa vo svojom novom newsleteri podelil o diétu, ktorej sa drží už dlhé roky. Odpovedal tým aj na zvedavé otázky fanúšikov o tom, čo robiť, ak diéta a cvičenie prestanú fungovať. Uviedol, že jeho diétnou stratégiou je výmena jedného normálneho jedla denne za neskoré raňajky alebo veľkú porciu zeleninovej polievky na večeru, píše Insider.

Chudnutie si vyžaduje prijímať menej kalórií, ako spálite. K tomu môže podľa Schwarzeneggera pomôcť, keď začnete jesť neskôr počas dňa. "Po tréningu si dám vajíčka alebo jogurt s granolou neskôr ako zvyčajne, takmer ako brunch namiesto raňajok," povedal. Konzumácia množstva bielkovín na raňajky môže pomôcť stabilizovať hladinu cukru v krvi a spôsobiť, že budete menej náchylní na poklesy energie a túžbu po energii neskôr počas dňa.

Rodený Rakúšan už dávnejšie spomenul, že konzumuje prevažne vegánsku stravu. Jeho posledným jedlom dňa je vždy veľká miska zeleninovej polievky a zverejnil aj recept na ňu. Ten obsahuje olivový olej, citrónovú šťavu, rascu, soľ a korenie, cícer, vývar, obyčajný nízkotučný jogurt a čerstvé bylinky. Tiež nesmie chýbať cesnak, cibuľa, cuketa a špenát, môžete však použiť svoju obľúbenú zeleninu alebo čokoľvek, čo máte poruke. Polievku potom zvykne dochutiť pár kvapkami tekvicového oleja. 

Zelenina má vysoký obsah živín a vlákniny, ktorá podporuje zdravé trávenie a pomáha cítiť sa po jedle sýtejšie. Naplnením polovice taniera môže podporiť chudnutie, pretože má nízku kalorickú hustotu, čo znamená, že jej môžete zjesť veľa a zároveň si udržať nízky celkový kalorický príjem.

Viac o téme: ChudnutieDiétaKalórieArnold Schwarzenegger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu